Kosova dhuron 2021 | Giving Balkans

Kosova dhuron 2021

Kosova dhuron 2021: Raport mbi gjendjen e filantropisë

Divider text here
Zbuloni gjithçka për filantropinë në Kosovë gjatë vitit 2021 dhe se si qytetarët, organizatat dhe kompanitë kanë mbështetur të mirën e përbashkët.

2.216.328 EUR

Shuma e regjistruar

693

Numri i rasteve të dhurimit

1,2 EUR

Shuma e dhuruar për banor

Gjatë vitit 2021, Catalyst Balkans regjistroi donacione në vlerë prej rreth 2.220.000 euro, të mbledhura përmes 243 rasteve të dhurimit. Shuma e dhuruar për banor ishte 1,2 euro.

Shuma e regjistruar e donacioneve 2015 – 2021

Pavarësisht sfidave pas pandemisë, aktiviteti filantropik në vitin 2021 u kthye në të njëjtin nivel si në vitin 2019.


Për çfarë qëllimesh dhuron Kosova?


Arsimi ishte tema e mbështetur më shpesh, e ndjekur nga dhurimi sezonal, ndërsa dhurimi për sipërmarrje sociale gjeneroi pjesën më të madhe të shumës së dhuruar.

Të dhëna nga vitet e kaluara


Cilët janë donatorët në Kosovë?


Individët bujarë mbetën lloji më aktiv i donatorëve në vitin 2021, me një përqindje prej pothuajse gjysmën e të gjitha rasteve të dhurimit. Pjesa më e madhe e këtyre donacioneve ishin nga donatorët e diasporës.

Të dhëna nga vitet e kaluara


Kujt i dhuron Kosova? (pranuesit)


Ashtu si një vit më parë, edhe në vitin 2021, pjesa më e madhe e mbështetjes iu dha drejtpërdrejt individëve dhe familjeve. Së bashku me institucionet publike, ata morën pjesën më të madhe të mbështetjes nga donatorë individualë të caktuar, ndërsa organizatat jofitimprurëse u mbështetën kryesisht nga dhurimi masiv i qytetarëve.

Të dhëna nga vitet e kaluara


Fituesit e filantropisë – aksione që shënuan vitin paraprak

  • Image description
  • Image description
  • Image description
  • Image description
  • Image description
  • Image description
  • Image description
  • Image description
Mësoni më shumë për aksionet filantropike dhe shembujt e praktikave të mira në raportin Kosova dhuron 2021. Më poshtë mund të shihni dëshmitë e personave që kanë qenë aktorë në disa prej aksioneve filantropike më të rëndësishme në Kosovë në vitin 2021.
Mësoni më shumë për ngjarjet humanitare dhe shembujt e praktikave të mira në raportin “Kosova dhuron 2021”.
Dëshironi të jeni të përditësuar me të rejat dhe hulumtimet më të fundit mbi filantropinë? Është koha për t'u regjistruar në buletinin tonë javor.
PO, KU MUND TË APLIKOJ?
Raporti vjetor Kosova dhuron 2021 u mbështet nga Fondacioni C S Mott dhe Fondi Rockefeller Brothers. Pikëpamjet e shprehura në këtë webfaqe nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht pikëpamjet e Fondacionit C S Mott, Fondit Rockefeller Brothers dhe partnerëve të tyre.