Ky donacion është vazhdim i mbështetjes shumëvjeçare të kompanisë për Qendrën për mbrojtjen e foshnjave, fëmijëve dhe të rinjve dhe u prezantua më 20 nëntor, Dita e Fëmijëve, me argëtim të veçantë dhe një shfaqje magjistari për fëmijët që jetojnë në këtë Qendër.

 

Donacioni u prezantua nga Kiril Tjurdenjev, Drejtori i Përgjithshëm i NIS, i cili tha se ishte një dhuratë nga zemra nga të gjithë punonjësit e NIS dhe shtoi se kompania do të jetë gjithmonë aty për t'i mbështetur ata: "Sot është festa juaj, Dita e Fëmijëve, por unë dua që çdo ditë tuaj të jetë e lumtur dhe festive ".

Menaxheri i qendrës, Zoran Milaçiq, shprehu mirënjohjen e tij për donacionin: "Ne jemi shumë mirënjohës, mbi të gjitha për punonjësit e NIS, sepse kemi kuptuar se kjo iniciativë për të mbështetur institucionin tonë dhe për të na dhuruar artikujt e nevojshëm erdhi prej tyre - ne tradicionalisht kemi pasur marrëdhënie të mira me NIS dhe shpresojmë që t'i vazhdojmë ato ".

Fondet e grumbulluara dhe të dhuruara do të përdoren për blerjen e pajisjeve mbikëqyrëse për të gjitha objektet në institucion, mobilje, qilima dhe dysheme të ngrohta për dhomat e fëmijëve dhe shtëpinë e nënës së Qendrës, e cila është një nga institucionet më të rëndësishme që kujdesen për fëmijët pa kujdes prindëror.