Dhurimi i shumave të mëdha parash në mënyrë individuale është i rrallë në rajonin tonë. Por një nënë, fëmija i të cilës iu nënshtrua një operacioni në Institutin për Mbrojtjen e Shëndetit të Nënës dhe Fëmijës së Serbisë 15 vjet më parë, kursente para për vite me rradhë dhe dhuroi 1,700 EUR (200,000 dinarë) në Institutin Zemra e Fëmijës - fondacioni që ngre fonde për Institutin.

"Prindërit e pacientëve tanë të vegjël shpesh duan të na falënderojnë duke dhuruar për fondacionin. Pastaj, ne përdorim ato para për të blerë pajisjet për Institutin. Kjo zonjë erdhi dhe dhuroi para për të më falënderuar mua për operimin e fëmijës së saj 15 vjet më parë. Ajo donte të qëndronte anonim, por unë e di se ajo punon si një punëtore pastrimi dhe ajo i kursente paratë për vite, kështu që ajo të mund të dhuronte ", tha doktoresha Mila Stajević, kreu i departamentit të kirurgjisë kardiotorakale dhe një anëtare i Bordit të Drejtorëve në Fondacionin e Fëmijës; ajo e gjen këtë gjest të vërtetë prekës.

Në fillim të qershorit, Fondacioni organizoi një ekspozitë bamirësie ku pesë piktorë të rinj bënë portrete të vizitorëve të cilët mund të vendosnin për çmimin dhe të blejnë pikturat. Fondet e ngritura nga pikturat e shitura u dhanë për Fondacionin Zemra e Fëmijës. Zonja anonim arriti në këtë ngjarje vetëm për të dhuruar 1,700 EUR (200,000 Dinar) për Fondacionin.