Familja e gazetares të vdekur, Marina Kovaçev, dhuroi fonde në Qendrën Shëndetësore në Beqej për blerjen e pajisjeve mjekësore dhe planifikon donacione të tjera për komunitetin lokal.

Marina Kovaçev, një 29 vjeçare vendase e Beqevit, vdiq gjatë pranverës, gjatë trajtimit të saj në Stamboll nga pasojat e tumorit të trurit. Marina ishte në gjendje të merrte trajtim jashtë vendit me mjetet e ngritura nëpërmjet donacioneve publike për familjen e saj, si dhe donacionet për Fondacionin "Bëhu Human" (Fondacioni "Budi human").

Megjithëse trajtimi përfundimisht ishte i pasuksesshëm, familja e Marinës nuk mund të shpërfillte mirësinë e atyre që dhanë fonde për trajtimin e saj jashtë vendit. Kjo është arsyeja pse ata vendosën që "këto para duhet të vazhdojnë misionin e tyre human", siç ka theksuar nëna e Marinës, Svetlana Boškoviç.

Dhurimi i parë nga familja e Marinës u bë në Qendrën Shëndetësore Bečej për blerjen e një dhome anekoike, e cila lejon përcaktimin e nivelit të humbjes së dëgjimit, zbulimin e sëmundjeve të ndryshme neurodegjenerative ose mundësinë e tumorit.

"Ne menduam se mjetet e mbledhura për trajtimin e saj (...) duhet të mbeten, në një farë mënyre, në komunën Bečej (...). Kjo është arsyeja pse ne vendosëm t'i qasemi menaxhimit të Qendrës Shëndetësore dhe shërbimeve të tyre specialistike, të vendosë se cilat ndihma do të kontribuonin më shumë për shëndetin e qytetarëve, zbulimin e hershëm të çështjeve shëndetësore, si dhe për të siguruar që numri më i madh i pacientëve të ndihmohet në një farë mënyre ", tha Boškoviç.

Familja do të përdorë paratë për të filluar një fondacion në emrin e Marina, i cili do të mbështesë organizatat joprofitabile dhe shkaqet e ndryshme lokale në Bečej. Një nga perfituesit do të jetë Shoqata e të rinjve Bečej (Bečejsko udruženje mladih), të cilën Marina e kishte themeluar me miqtë e saj. Fondet do të përdoren gjithashtu për çmimin vjetor të gazetarisë, të dhënë nga Shkolla Novosadska novinarska škola, ku ka punuar Marina. Kujtimi i Marinës gjithashtu do të jetojë përmes këtij çmimi, pasi tani e mban emrin e saj.