Kompanije, organizacije i pojedinci, širom regiona nastavljaju da pokazuju solidarnost i doniraju za podršku svojim zajednicama u borbi protiv korona virusa i pomoć onima koji su u ovom periodu najugroženiji.

Pročitajte naš izbor vesti o davanjima koje su obeležile ovu nedelju, a ukoliko želite da saznate kako smo, širom regiona, donirali za borbu protiv korona virusa, od početka krize do kraja marta, posetite link.

Telenor fondacija donirala 50.000 EUR za zdravstvene radnike i najugroženije porodice

Telenor fondacija je u borbi protiv korona virusa donirala 50 hiljada evra UNICEF-u za nabavku zaštitne opreme neophodne zdravstvenim radnicima i higijenskih paketa za 1300 najugroženijih porodica širom zemlje.

Svojom donacijom, Telenor fondacija pomogla je nabavci opreme za 100 zdravstvenih radnikaza mesec dana, a planirano vreme isporuke je prva polovina aprila.

Takođe, 1300 paketa koji obuhvataju sva neophodna sredstva za održavanje lične higijene i doma biće dostavljeni porodicama sa decom koje su najugroženije širom Srbije.

 

 

Udruženje banaka Srbije sa svojim članicama ukupno doniralo sredstva za 50 respiratora

Banke u Srbiji donacijama su se priključile borbi protiv epidemije korona virusa u Srbiji. Direktna finansijska podrška Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje na nivou bankarskog sektora do sada je vredna oko 100 miliona dinara, a pojedinačne akcije banaka nastavljaju se i dalje.

Donirana sredstva će omogućiti RFZO da obezbedi deo medicinske opreme i materijala koji su neophodni zdravstvenim ustanovama za borbu protiv korona virusa.

 

 

Akcija „Milion dinara za super heroje“

JCI Niš i Niški klaster naprednih tehnologija pokrenuli su humanitarnu akciju „Milion dinara za superheroje“.

Akcija je pokrenuta sa ciljem da se u saradnji sa privredom i pojedincima, prikupi najmanje 1.000.000 dinara za kupovinu zaštititnih vizira za medicinsko osoblje Kliničkog centra u Nišu.

Pojedinci i kompanije akciju mogu podržati uplatom na račun JCI Niš na broj : 325-9500600006198-80 donirati finansijska sredstva za kupovinu vizira. Više informacija o akciji pronađite na linku.

 

 

Milomir Glavčić donirao više od 650 paketa pomoći vrednih više od 10.000 EUR

Milomir Glavčić, dobrotvor iz Kanade i dvostruki dobitnik VIRTUS nagrade za filantropiju donirao je 650 paketa pomoći vrednih oko 10.000 evra – 500 za Kraljevo i 150 za rodni kraj, odnosno njegovo rodno selo Pope i Jošaničku banju.

Donaciju je uputio sa ciljem da svojim najugroženijim sugrađanima pomogne u ublažavanju posledica epidemije izazvane korona virusom.

 

 

150 monitora za praćenje stanja pacijenata u regionu

Štada grupa i njena članica Hemofarm obezbedili su za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru donaciju od 150 monitora za praćenje stanja pacijenata obolelih od korona virusa.

Donirana oprema od velike je važnosti za rad zdravstvenih radnika tokom praćenja vitalnih životnih funkcija pacijenata koji su na respiratorima i u težoj fazi bolesti", saopštio je Hemofram.

110 monitora za praćenje stanja pacijenata nemačkog proizvodjača Dreger (Draeger) namenjeno je bolnicama u Srbiji, 30 u Bosni i Hercegovini i 10 bolnicama u Crnoj Gori. Vrednost donacije je 45 miliona dinara (skoro 400.000 evra).

ASA banka donirala zaštitnu opremu Kantonalnoj bolnici Zenica

U okviru akciju podrške zdravstvenim radnicima u BiH, ASA banka je Kantonalnoj bolnici Zenica donirala medicinsku zaštitnu opremu koja se sastoji od zaštitnih odela, medicinskih maski i vizira i neophodnih za sve zdravstvene radnike.

Kako navode iz ASA banke, ova donacija je rezultat dugogodišnje saradnje koju banka ima sa Zeničko-dobojskim kantonom, odnosno KB Zenica i značajno će doprineti poboljšanju uslova rada medicinskog osoblja ove zdravstvene institucije.

Udruženje Pomozi.ba omogućilo online doniranje za podršku najugroženijima

Udruženje Pomozi.ba omogućilo je online doniranje novca za pomoć stanovnicima Bosne i Hercegovine, koji su najugroženiji tokom trajanja pandemije koronavirusa.

Pored online donacije i dalje je moguće donirati pozivima na humanitarne brojeve 17007 i 17001, putem kojih donirate 2KM za obrok za stare, bolesne i ugrožene širom BiH.

Takođe, donacije je uplatiti na Paypal (paypal1@pomozi.ba).

Udruženja Pomozi.ba do sada je podelilo više od 500.000 hirurških maski, a u toku je i podela zaštitnih vizira i druge potrebne opreme.

Ukoliko i sami želite da pomognete i doprinesete borbi protiv korona virusa, podsećamo da to možete učiniti donacijm za neku od aktuelnih kampanja na platformi Donacije.rs.

Pored toga, u Srbiji je od 08. aprila dostupan i humanitarni SMS broj 7300. Slanjem SMS poruke, bilo koje sadržine, podržavate one koji su u ovoj situaciji najugroženiji. Cena poruke je 200 dinara sa PDV-om i važi za sve mreže.