#OstaniKodKuce i doniraj na 7300 ili na portalu donacije.rs.

Zahvaljujući našoj organizaciji, građani od danas mogu podržati borbu protiv posledica korona virusa slanjem SMS poruke na 7300, po ceni od 200 dinara sa PDV-omSMS poruka mora sadržati bar jedan karakter. Pored toga, formirali smo i platformu covid19.donacije.rs kako bi građani mogli da daju svoj doprinos i onlajn donacijom.

„Ova borba zavisi od svakog od nas i zato smo želeli da omogućimo svima da budu njen deo. Pozivamo sve građane da ostanu kod kuće, a da telefon iskoriste kako bi poslali SMS bilo koje sadržine na 7300 ili na platformi covid19.donacije.rs odaberu projekat koji bi podržali“, izjavio je Miloš Janković, menadžer marketinga i komunikacija u našoj Fondaciji.

Zahvaljujemo se mobilnim operatorima koji su prepoznali značaj ove inicijative i omogućili realizaciju u najkraćem vremenskom roku.

Preko platforme covid19.donacije.rs građani su za samo nekoliko dana donirali milion i po dinara za podršku socijalno ugroženima, beskućnicima, kao i za izradu maski za medicinske radnike.

Zahvaljujući toj pomoći, neprofitne organizacije su proizvele 12.500 zaštitnih maski koje dele u preko 15 gradova Srbije, pružile pomoć u hrani i higijenskim sredstvima za 43 socijalno ugrožene osobe i samohrane majke, pripremile pakete za beskućnike i korisnike Narodne kuhinje i pomogle Odeljenju za pedijatriju KBC Zvezdara u snabdevanju hranom.

Sve informacije o akcijama, prikupljenim sredstvima i načinu na koji se troše, dostupne su na covid19.donacije.rs, prvoj domaćoj crowdfunding platformi.