Interview | Giving Balkans

Blog

Naš menadžer istraživanja i analitike Vuk Vuković je u intervjuu za Novi magazin istakao da je godina za nama još jednom pokazala ono što smo odranije znali – krize nas zbližavaju.

Saznaj više

Lokalna fondacija Stara Pazova svakodnevno radi na tome da donese pozitivne promene u svoju zajednicu i uz podršku građana i građanki učini svoj kraj boljim i lepšim mestom za život.

Saznaj više

Kako naš direktor za partnerstva Miloš Janković ističe u autorskom tekstu za internet izdanje njuzmagazina Nedeljnik, prva godina krize, 2020. bila je šok za sve nas. Međutim, čini se da je 2021. bila dosta teža za mnoge. I dok u početku svake krize dobročinstvo buja, u drugoj godini dolazi do značajnog smanjenja dobrotvornih davanja. Tako je bilo nakon poplava, tako je i tokom pandemije.

Saznaj više

Naša menadžerka fandrejzing usluga Milica Đustebek i direktor za partnerstva Miloš Janković su u novom intervjuu za portal Biznis.rs govorili o grupnom finansiranju u Srbiji i pričama koje su u 2021. godini menjale društvo nabolje u oblastima položaja žena, obrazovanja, zdravstva, kulture, ekologije i slobode informisanja.

Saznaj više

U intervjuu za decembarsko izdanje Nove ekonomije, menadžerka marketinga i komunikacija u organizaciji Catalyst Balkans Ivana Minović naglašava da je 2020. bila je godina velike krize ali i velike solidarnosti, kao i godina koja nam je pokazala kako kriza može da ujedini i pokaže najbolje u svima nama.

Saznaj više

Direktor za partnerstva u organizaciji Catalyst Balkans Miloš Janković je u gostovanju na televiziji N1 otkrio kojih pet najvažnijih akcija dobročinstva je obeležilo 2021. godinu.

Saznaj više

U intervjuu za Biznis.rs, informativni portal koji se bavi finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj, naša menadžerka fandrejzing usluga Milica Đustebek i direktor za partnerstva Miloš Janković, dali su uvid o kulturi i benefitima davanja za opšte dobro.

Saznaj više

Medijska kuća Business Info Group od svog osnivanja je posvećena društvenoj odgovornosti, održivom poslovanju i odgovornosti prema zajednici. Već deset godina zaredom izdaje ediciju „Lideri društvene odgovornosti“ (LDO) u kojoj kompanije u Srbiji imaju priliku da iznesu i istaknu svoje odgovorne akcije i ulaganje u zajednicu.

Kao i svake godine, i u ovogodišnjem izdanju edicije „Lideri društvene odgovornosti" predstavljene su društveno odgovorne kompanije, projekti i pojedinci koji su se istakli po humanitarnim aktivnostima koje su od neprocenjive vrednosti za celokupnu zajednicu.

Među njima, našli smo se i mi – naš direktor i suosnivač Catalyst Balkans Nathan Koeshall je u intervjuu za LDO ocenio stanje filantropije u Srbiji tokom 2020. godine, otkrio koje oblasti dominiraju po iznosu donacija, a pružio je i uvid u to koliko su građani bili aktivni u humanitarnim donacijama.

Saznaj više

Koronavirus je imao (i još uvek ostvaruje) ogroman uticaj na svakog od nas; a svako živo biće ima različite mehanizme kako se sa time nosi. Isti slučaj je i sa neprofitnim organizacijama, od kojih svaka ima jedinstveno iskustvo u prevazilaženju prepreka i adaptiranju novim okolnostima pandemije.

Zato smo izdvojili još četiri primera neprofitnih organizacija i udruženja iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. U našim nedavnim intervjuima, otkrile su nam kako je pandemijska kriza tokom prethodne dve godine uticala na njihov rad i na koji način se promenio način funkcionisanja njihovog kolektiva.

Saznaj više

Intervjui sa brojnim neprofitnim organizacijama širom Zapadnog Balkana tokom ove i prethodne godine, omogućili su nam malo jasniji uvid u to kako se nose sa posledicama pandemije. Kako izgledaju njihove regularne aktivnosti? Kako su nastavili sa sprovođenjem programa? Koliko je bilo zahtevno preći iz fizičkog u online svet, a da se time ne uskrate mnogi vidovi podrške koju pružaju svojim korisnicima i korisnicama?

Neke od odgovora saznaćeš u ovom tekstu, gde su nam Udruga MoSt iz Hrvatske, Žene Bara iz Crne Gore, KRIK iz Severne Makedonije i Kosovo Women’s Network omogućili da naučimo neke od primera praksi koje se koriste u regionu, kao i načine prilagođavanja novim pravilima koje je donela pandemija Covid-19 virusa.

Saznaj više