Catalyst | Giving Balkans

Blog

CSR Forum je prestižan godišnji događaj u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje i Smart kolektiva, koji domaćem poslovnom, javnom i civilnom sektoru predstavlja aktuelna rešenja i trendove iz oblasti društveno odgovornog poslovanja. Ova konferencija ima za cilj da stimuliše razvijanje međusektorske saradnje, kao preduslova za održivi razvoj društva.

CSR Forum se održava od 22. do 26. novembra kao deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a dodatno čine Trag fondacija, Smart kolektiv, Catalyst Balkans, Forum za odgovorno poslovanje, Srpski filantropski forum i Privredna komora Srbije. 

Saznaj više

SIGNS of Solidarity and Solutions je regionalni dvodnevni događaj u organizaciji SIGN (SouthEast European Indigenous Grantmakers Network) i završna ceremonija trogodišnjeg projekta finansiranog od strane Evropske komisije, Balkanskog fonda za demokratiju, Balkanske mreže za razvoj civilnog društva i German Marshall fonda Sjedinjenih Država.

Saznaj više

U utorak, 16. novembra u 13 časova održaće se online završna konferencija „Solidarnost kao odgovor na krizu izazvanu pandemijom“. Konferencija se organizuje u okviru projekta „Ublažavanje socijalnih i ekonomskih posledica pandemije COVID-19 u Srbiji“, koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda SAD (BTD) i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Saznaj više

Globalna pandemija donela je novu realnost i brojne izazove za sve segmente društva. U takvim okolnostima, ključno pitanje je kako inspirisati kompanije i građane na strateška davanja za opšte dobro. Odgovor je u novim vidovima saradnje i kanalima komunikacije, korišćenju novih tehnologija, unapređenju ambijenta za davanja za opšte dobro u Srbiji, digitalizaciji filantropije kroz prizmu novih mogućnosti za pokretanje i sprovođenje filantropskih inicijativa, istaknuto je na Nacionalnoj konferenciji o filantropiji: Nova realnost – nove mogućnosti, koju organizuje Trag fondacija, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje.

Na sutrašnjem zatvaranju Nacionalne konferencije o filantropiji, 5. novembra, u zaključnim izlaganjima govoriće i direktor Fondacije Catalyst Balkans, Nejtan Košel. Prenos je moguće pratiti uživo putem linka, a simultani prevod programa na engleski jezik, kao i prevod na znakovni jezik, obezbeđeni su tokom celokupnog trajanja događaja,

Saznaj više