Catalyst | Giving Balkans

Blog

U današnjem digitalnom dobu, tehnologija nam omogućava da na nove načine pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Donacije.rs, kao crowdfunding platforma posvećena podršci neprofitnim organizacijama, stalno radi na inovacijama kako bi olakšala građanima i odgovornim kompanijama da podrže aktuelne ideje koje se lansiraju na toj platformi.

U ovom tekstu, predstavljamo našu najnoviju funkcionalnost — „Podršku platformi", objašnjavamo kako se koristi i koju vrednost donosi za naš rad, a samim tim i za sve društveno korisne ideje koje se već godinama podržavaju putem Donacije.rs.

Saznaj više

10 godina Catalyst Balkans | Predstavljanje izveštaja „Srbija daruje 2022“ | Tranzicija liderstva

Saznaj više

Oba doma Parlamenta Bosne i Hercegovine su jednoglasno podržala izmene zakona kojima se ukida PDV na doniranu hranu. Ova važna izmena je rezultat projekta „Unapređenje pravnog okvira za filantropiju“ koji sprovodi Fondacija Mozaik uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Bosni i Hercegovini, a u kojem zajedno sa drugim partnerima učestvuje i Catalyst Balkans. 

Kampanja je dobila ogromnu podršku lokalne i regionalne javnosti, medija i institucija, a u partnerstvu sa Fondacijom Hastor, Udruženjem Pomozi.ba, Mrežom za izgradnju mira, Fondacijom Trag i Catalyst Balkans, pod sloganom "Niko gladan. Niko sam.", hiljade ljudi širom Bosne i Hercegovine okupilo se tokom protekle dve godine u zagovaranju ovog važnog cilja. 

Saznaj više

Zemljotres u Turskoj i Siriji, koji je u februaru ove godine ostavio razorne posledice, inicirao je mnoge humanitarne akcije sa ciljem podrške preživelom narodu. O brojnim akcijama za ovaj cilj smo već pisali, među kojima je bila i crowdfunding kampanja na Donacije.rs.

Ispod vam prenosimo zvanično saopštenje o uručenoj novčanoj pomoći prikupljenoj preko Donacije.rs za narod Turske.

Saznaj više

Kolarčeva zadužbina u saradnji sa Srpskim filantropskim forumom organizuje u nedelju 26. februara, humanitarni kulturni događaj za pomoć narodu Turske i Sirije, pod simboličnim nazivom „Bezgranična ljubav”.

Saznaj više