Kragujevac - grad | Giving Balkans

Kragujevac - grad

U organizaciji Muzičkog centra „Bim bam“, u Univerzitetskoj galeriji, održan je humanitarni koncert za decu bez roditeljskog staranja.

Saznaj više

Novinarka Aleksandra Petrović sa portala Nova.rs nagrađena je nedavno Zlatnim perom Crvenog krsta za reportažu o korisnicima i korisnicama narodne kuhinje objavljenu na ovom portalu.

Saznaj više

Tim učenika Prve kragujevačke gimnazije dizajnirao je ekološku samoodrživu autobusku stanicu.

Saznaj više

Predškolska ustanova „Đurđevdan" organizovala je humanitarnu akciju pod nazivom „Naše malo nekom znači mnogo". Povod akcije je pružanje pomoći porodicama koje su u požaru, 5. februara, izgubile svoje domove na teritoriji Mesne zajednice Aerodrom. 

Saznaj više

Kragujevčanin Marko Malović predložen je za heroja godine na konkursu „Oni su heroji“ Delegacije Evropske unije u Srbiji i trenutno se nalazi u najužem krugu favorita za ovo priznanje.

Saznaj više

Ljubiša Šljivić iz Kragujevca, posle 62 dana i pređenih 1.020 kilometara, u nedelju 28. novembra je stigao na Trg kod krsta. Time je okončan još jedan humanitarni podvig ovog sugrađanina, koji je 28. septembra krenuo pešice ka Kragujevcu iz svog rodnog sela Donje Biljane kod Zadra. Cilj pohoda je prikupljanje sredstava za četvorogodišnjeg dečaka Iliju Milanovića iz Kosjerića, da ozdravi i načini svoj prvi korak.

Saznaj više

Fondacija 1%, u saradnji sa Serbian Tech i slovenačkom organizacijom Super Glavce, organizuje FIRST® LEGO® League takmičenje i program za decu i mlade.

Saznaj više

Fondacija Ana i Vlade Divac i Nj.K.V. Princeza Katarina obezbedili su donaciju za Covid bolnicu u Kragujevcu.

Saznaj više

U cilju podizanja svesti o značaju recikliranja kod građana u Srbiji, JKP “Šumadija Kragujevac” pokrenulo je postavljanje aparata za recikliranje – reciklomata – prvog u Srbiji i jednog od šest u Evropi. Akciju je, kao društveno odgovorna firma, podržala i kompanija “Globaltel”, najmlađi mobilni operater u Srbiji.

Saznaj više

Gradska organizacija Crvenog krsta počela je da radi dostavu namirnica sugrađanima starijim od 65 godina, a lica iz ove kategorije koja su korisnici narodne kuhinje takođe hranu dobijaju na kućnu adresu.

Saznaj više