Humanitarnu akcija In Honor Of My Donor – uspon na Tupižnicu održaće se u subotu, 22. oktobra.

Akciju tradicionalno organizuje Sandra Živković, jedna od najjačih žena koje smo upoznali, koja već 8 godina penje ovaj vrh sa transplantiranim plućima u čast svoje donorke. 

Cilj izleta je i prikupljanje sredstava  za pomoć osobama sa cističnom fibrozom sa kojom se Sandra godinama borila i pobedila.

Godinu dana nakon transplantacije pluća u Beču, Sandra Živković organizovala je planinarski uspon u čast svog donora pod nazivom IN HONOR OF MY DONOR na Tupižnici, kod Knjaževca, Te 2014. godine sa Sandrom su se popeli najbliži prijatelji i poznanici, a onda je odlučila da ova priča preraste u nešto ozbiljnije, s obzirom na predrasude i strahove koje ljudi imaju o zaveštanju organa. Od 2015. godine posetioci ove planinarske akcije imaju prilike da, pre nego što krenu sa planinarenjem, ukratko čuju životnu priču osobe koja je imala transplantaciju nekog organa, a potom i predstavnika Ministarstva zdravlja. Ove godine akcija će se održati 9. put.

Planinarski uspon IN HONOR OF MY DONOR organizuju udruženje BUK i PD Babin zub iz Knjaževca i Planinarski savez Timočkog regiona.

Izvor: avanture.rs