Novi Sad - grad | Giving Balkans

Novi Sad - grad

Humanitarni Bioskop za lepši grad održaće se u subotu, 15. i nedelju, 16. oktobra u Mesnoj zajednici "Jugovićevo, u Ulici Tarasa Ševčenka 1 u Novom Sadu.

Saznaj više

Nakon dve godine pauze, humanitarna trka IT Štafeta se ponovo organizuje , a ovog puta sva prikupljena sredstva biće usmerena na kupovinu računara i opremanje računarskih kabineta.

Saznaj više

Kako se prilbližava nova školska godina, pored uobičajenih donacija Svratištu za decu i mlade u Novom Sadu, kako bi svojim korisnicama i korisnicima obezbedili sve potrebno za povratak u školske klupe.

Saznaj više

Na nekoliko lokacija u Novom Sadu postavljene su „Stanice za ugrožene" gde građani mogu da ostave hranu, odeću i sve ono što je najugroženijima potrebno, a njima predstavlja višak.

Saznaj više

Alumni klub Fondacije Dr Zoran Đinđić i ove godine organizuje tradicionalnu humanitarnu akciju „Pokloni osmeh" koja traje tri dana. Od 24. do 26. decembra u okviru festivala „Božićna čarolija", na platou ispred TC Promenada, Alumni klub će prodavati kuvano vino, punč, čaj i božićne kolače, a celokupan prihod od prodaje biće uplaćen Udurženju za dečiju i cerebralnu paralizu Južnobačkog okruga „Sunce" u Novom Sadu.

Saznaj više

Za tri Novosađanke, majku Mirjanu i njene ćerke Minu i Marijanu, koje prikupljaju namirnice i pripremaju obroke za ugrožene porodice, većina ljudi već dobro zna. Njihov entuzijazam toliko je jak da su podstakle ogroman broj sugrađana da se uključi u njihove akcije, a izuzetna humanost donela im je i zvanično priznanje – „Virtus“, specijalnu nagradu za doprinos smanjenju siromaštva.

Saznaj više

Posetioci Štranda su 27. septembra bili u prilici da ponovo pomognu lečenju Milenka Jovina u okviru akcije Humanitarni ponedeljak. Ulaz na plažu se nije naplaćivao, a kartu su zamenili dobrovoljni prilozi koje su posetioci mogli da ostave u kutijama kraj ulaza na novosadsku plažu Štrand.

Saznaj više

Humanitarni bazar za troje dece obolele od cerebralne paralize – Andreja, Saru i Romana – održan je 26. septembra iza zgrade „Naftagasa“ u Novom Sadu. Događaj je održan pod nazivom „Naš mali Najlon za velike borce“.

Saznaj više

Udruženje ribolovaca iz Futoga organizuje „III Trofej Čerevićke skele“, koje je poznato kao humanitarno takmičenje u fider ribolovu. Ove godine, takmičari prikupljaju novac kako bi se deci sa cerebralnom paralizom obezbedio aparat za rehabilitaciju Lokomat Pro. Takmičenje je održano 26. septembra na Ljubavnom ostrvu ili Plaži Čerevićke skele.

Saznaj više

Humanitarnu fondaciju „Prvi korak“ pre više od tri godine osnovao je bračni par Kačavenda uz Novog Sada, s ciljem da pomognu nabavci robotizovanog sistema za rehabilitaciju, učenje i korekciju hoda kod dece. Novac za taj sistem prikupljaju i biciklističkom turom od Pariza do Novog Sada i pokušavaju da sakupe 300.000 EUR, potrebnih za kupovinu robota koji zamenjuje osam fizioterapeuta.

Saznaj više