Korporativne donacije već su ključni deo poslovne strategije kompanija iz najrazličitijih industrija.

Ovo odavno više nije samo isprazna floskula CSR menadžera: u vreme sve manje kupovne moći potrošača i klijenata tržišno nadmetanje se zaoštrava a nečija odluka da se opredeli za proizvod vaše a ne konkurentske firme sve više će zavisiti od vrednosti koje firma zastupa i kako se te vrednosti manifestuju u praksi.

U ovom tekstu, izdvajamo četiri primera kako su tokom prethodnih nedelja kompanije pružile svoje resurse za uvećanje opšteg dobra – Schneider Electric kroz seriju trka Serbia Business Run, Pernod Ricard sa inicijativom "Bitka za porodilišta", Imlek sa uskršnjim donacijama ustanovama za decu bez roditeljskog staranja i TerraSteel sa modernizacijom košarkaškog terena u Leskovcu.

 

Filantorpski tim bilding: Schneider Electric – Serbia Business run

Kompanija Schneider Electric šestu godinu za redom organizuje seriju trka Serbia business run. Tokom ove sportsko-poslovne manifestacije, zaposleni prijavljenih kompanija predstavljaju svoje firme i druže se na četiri trke u četiri grada u Srbiji.

Kako bi ceo događaj bio maksimalno održiv, od prošle godine su trke i prateći program organizovani u potpunosti bez plastične ambalaže, a sve upotrebljene limenke i ostali metalni otpad poslat je na reciklažu uz podršku kompanije Ekostar Pak.

Sve kompanije i njihovi zaposleni koji učestvuju pozvani su da doniraju za društveno odgovornu akciju Trka za šume koju Schneider electric sprovodi u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. Prošle godine, 50 kompanija i njihovi predstavnici trkači prikupili su sredstva za 2000 novih sadnica.

Ovogodišnje trke već su istrčane u Subotici i Novom Sadu, a sledeći na redu su Niš i Beograd – prijave su otvorene.

Više o akcijama sadnje društveno odgovornih kompanija i građana ovog proleća već semo pisali ovde.

 

Pernod Ricard podržava Bitku za porodilišta

Kompanija Pernod Ricard i ove godine, osmi put za redom, donirala je sredstva za inicijativu „Bitka za porodilišta“ Fonda B92. Zaposleni kompaniji u Pernod Ricard Srbija su kroz učestvovanje na 37. Beogradskom maratonu prikupili sredstva za nabavku pacijent monitora, aparata za praćenje i lečenje kritično bolesne novorođenčadi na Odeljenju intenzivne nege u Institutu za neonatologiju u Beogradu.

Ovom donacijom, osmu godinu zaredom, ostvareni su ciljevi akcije „Bitka za porodilišta“ Fonda B92, u okviru koje je opremljeno više od 40 porodilišta i dečjih bolnica.

Ova kompanija je tokom godina donirala Narodnom frontu 3 CTG aparata, bolnici u Jagodini mobilni inkubator, subotičkom porodilištu 3 CTG aparata, Opštoj bolnici u Čačku pacijent monitor sa EKG-om i neonatalni aspirator, fototerapijsku lampu za lečenje žutice kod novorođenčadi u bolnici u Aranđelovcu, dva protokomera za terapiju kiseonikom i jedan mikser za kiseonik i vazduh, kao i binokularni indirektni oftalmoskop Institutu za neonatologiju u Beogradu, a istoj instituciji ovoga puta i pacijent monitor.

Izvor: Jolly Woman

 

Imlekova uskršnja Donacija ustanovama za decu bez roditeljskog staranja

Kompanija Imlek donirala je povodom Uskrsa svoje proizvode za štićenike Prihvatilišta za decu Beograda, SOS Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici, Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj i Udruženja „Vitezovi osmeha“ u Novom Sadu.

„Briga o deci i njihovom pravilnom razvoju jedan je od prioriteta kompanije Imlek. Kao brend koji već de-cenijama simbolizuje sigurnost i detinjstvo, Moja Kravica je i ove godine tradicionalno ulepšala uskršnje praznike onima kojima je to najpotrebnije,“ izjavila je Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korporativnih poslova Imleka.

Izvor: Alo

 

TeraSteel: Košarkaški teren za Leskovac

Kompanija TeraSteel donirala je preko 5.000 EUR za modernizaciju košarkaškog terena u ulici 28. marta u Leskovcu.

„Ova inicijativa nije samo ulaganje u fizičku infrastrukturu, već i ulaganje u budućnost mladih. Ulaganje u sport nije samo investicija u zdravlje i aktivni životni stil, već i u razvoj vrednosti poput fer-pleja, samodiscipline i timskog rada“, istakao je gradonačelnik Leskovca Gooran Cvetanović.

Kompanija TeraSteel je do sada donirala 10.000 EUR leskovačkoj bolnici tokom KOVID pandemije, a podržali su i predškolske ustanove i ženski košarkaški klub iz ovog grada.

Izvor: Jug media