Najveće do sada dobrotvorno ulaganje srpske gejming kompanije

Kompanija Nordeus saopštila je danas da je osnovala fondaciju sa početnim budžetom od 3 miliona dolara koja će podržavati obrazovanje u Srbiji. Fondacija Nordeus će podržavati razvoj kreativnosti i inovacija u školama, sa fokusom na kvalitet učenja i upotrebu digitalnih tehnologija.

Fondacija će nastojati da podrži interdisciplinarni pristup obrazovanju koji decu stavlja u središte obrazovnog procesa, navodi u saopštenju CEO Nordeusa, Branko Milutinović, i dodaje da je kvalitetno obrazovanje osnova budućeg uspeha svakog deteta, ali i temelj održivog razvoja naše države i društva. Kao takvo, unapređenje kvaliteta obrazovanja koje razvija kompetencije, veštine i znanja potrebna za život u 21. veku, odgovornost je svih nas. Svojoj deci dugujemo obrazovanje koje će im doneti bolju budućnost, ovde u Srbiji.

Tokom jedanaest godina poslovanja, Nordeus je podržao mnoge inicijative koje pomažu deci da dostignu svoj potencijal – od kampanje Bitka za bebe, preko pomaganja u opremanju razvojnih centara za ranu dijagnostiku u domovima zdravlja, do saradnje sa UNICEF-om u Srbiji kroz koju je stvorena aplikacija Halobeba koja savetima pomaže mladim roditeljima, ističu iz Nordeusa.

Kompanija Nordeus podržala je, takođe, osnivanje Inicijative „Digitalna Srbija“ 2017, kao i osnivanje Srpske asocijacije industrije video igara. Obe organizacije osnovane su sa vizijom poboljšanja kvaliteta života i rada u Srbiji, ali i zagovaranju razvoja interdisciplinarnog učenja i algoritamskog razmišljanja u obrazovnom sistemu.

Takođe, tokom COVID-19 krize, Nordeus je aktivno pružao logističku i novčanu podršku za zdravstveni sistem Srbije.

Osim vesti o osnivanju fondacije, Nordeus je najavio i udruživanje sa jednim od najvećih svetskih izdavača video igara, kompanijom Take Two Interactive, čiji portfolio uključuje popularne franšize kao što su Grand Theft Auto, NBA 2K, Civilization i druge.