Još jedan događaj za širenje svesti o raku dojke se održava u nedelju, 28. oktobra na trgu Skenderbega u Tirani. Koncert počinje u 11h.

Tokom oktobra, nekoliko događanja sa ciljem širenja svesti o raku dojke su se održala širom regiona, uključujući trke u Sarajevu i Zagrebu, kao i donacije Avona za ovaj cilj u Crnoj Gori i Makedoniji.

Svest o raku dojke bila je tema i nedavnog događanja pod nazivom "Igraj za život" (“Një kërcim për jetën”) koji se održao na trgu Skenderbega uTirani. Nekoliko političara, glumaca, novinara i drugih ličnosti iz javnog života pridružili su se svima na koji su na ovaj način želeli da pruže podršku ljudima sa rakom dojke.

Posetioci su tom prilikom podsećeni da iskoriste priliku za besplatne mamografske preglede, koji su dostupni od 8h do 18h, od ponedeljka do petka, i od 8h do 14h subotom, na Poliklinici br. 3 u Tirani i 9 drugih regionalnih bolnica.

Drugi događaj, na istom mestu - trg Skenderbega - se održava u nedelju 28. oktobra. Ovoga puta, građani Tirane imaće priliku da prisustvuju besplatnom koncertu koji organizuje Američka bolnica (Spitali Amerikan) zajedno sa opštinom Tirane. Koncert počinje u 11h.

Osim sjajnog muzičkog i zabavnog programa, ovaj događaj predstavlja još jednu priliku da se podele važne informacije vezane za rak dojke.

Nekoliko velikih muzičkih imena potvrdilo je svoje nastupe uključujući Rovenu Dilo, Ogresu Zaimi, Irmu Libohovu, Jonidu Maliki, Orindu Hutu i druge.