Jubilarni 10. koncert akcije Korak u život održan je 25. novembra u Zagrebu, a tom prilikom je prikupljeno 33.700 EUR (250.000 KN) za mlade bez roditeljskog staranja koji po završetku srednje škole moraju da napuste domove.

Akciju Korak u život pokrenuo je Rotary klub Capitol iz Zagreba 2008. godine, a putem nje se svake godine stipendiraju mladi po izlasku iz programa socijalne zaštite.

Stipendije koje pruža Korak u život omogućavaju ovim mladim ljudima da naprave prve korake kao odrasli, kako bi započeli i završili studije na fakultetu. O izazovima sa kojima se oni mogu susresti u ovom dobu svedoči i podatak o tome da u Hrvaskoj većina mladih iz roditeljskoh domova izlazi tek u 30tima. U isto vreme, više od 200 mladih godišnje, zbog propisa zakona, mora da napusti domove bez obezbeđnih uslova za dalji život u hraniteljskim ili udomiteljskim porodicama.  

Jedna stipendija iznosi 215 EUR (1.600 KN) mesečno, uz uslov da studenti na vreme obavljaju fakultetske obaveze. Stipendije se dodeljuju na period od 5 godina, što znači da je podrška obezbeđena tokom čitavih studija.

Osim prodaje karata za koncert, novac je takođe prikupljan i pozivom na humanitarni broj 060 9002 koji je otvoren do 12. januara 2019.

Kako je koncertom obeležena 10togodišnjica projekta Korak u život, na njemu je nastupilo i 10 poznatih muzičkih umetnika, a događaj su kao i prethodnih godina posetile i podržale različite ličnosti iz javnog života uključujući političare, sportiste, glumce i TV lica, koji su se tokom večeri javljali na telefone sa linijom humanitarnog broja.

Novac za isti cilj, nedavno su skupljali i fudbaleri hrvatske reprezentacije u okviru fondacije Vatreno srce.