Novac se prikupljao tokom akcije u kojoj su se članovi hrvatske fudbalske reprezentacije javaljali na pozive građana, na humanitarno-donatorskoj večeri, a sredstva su namenjena kupovini aparata u Kliničkom centru za dečije bolesti i obezbeđivanju stipendija za decu bez roditeljskog staranja.

"Vatreno srce" je humanitarna organizacija fudbalske reprezentacije Hrvatske osnovana pre 10 godina, a tokom svog rada je podržala različite organizacije i inicijative od društvenog značaja. Na čelu organizacije nalazi se dr Josip Paladino, dok Upravni odbor čine kapetan reprezentacije Luka Modrić, selektor Zlatko Dalić i lekari reprezentacije Zoran Bahtiević i Boris Nemec.

Tokom večeri, bio je otvoren call centar putem kojeg su građani mogli da razgovaraju sa članovima reprezentacije. Zbog veoma dobrog odziva sredstva su prikupljena za samo sat vremena. Veče je takođe upotpunjeno raznovrsnim muzičkim programom, kao i izložbom radova inspirisanih svetskim prvenstom umetnika Stephana Lupina, koji je svoja dela donirao za ovu priliku.

Tokom večeri prikupljeno je skoro 61.500 EUR (456.500 KN), a novac je ravnomerno raspodeljen za dva cilja: jedna polovina namenjena je kupovini aparata za Klinički centar za dečije bolesti Zagreb, a druga za akciju Korak u život, kojom se pružaju stipendije za školovanje deci bez roditeljskog staranja.

Luka Modrić, koji je nedavno proglašen i za najboljeg fudbalera sveta, objasnio je šta za njega znači angažman unutar fondacije:

“Drago mi je što u Upravnom odboru 'Vatrenog srca' nastavljam tradiciju ranijih kapetana Darija Srne i Nike Kovača. Lijepo je da sam kao kapetan uključen u rad zaklade te to prihvaćam kao veliku odgovornost. Ponosan sam što reprezentacija već dugi niz godina pomaže ovu zakladu i očekujem da se u ovi akciju uključe i naši navijači te tako svi zajedno pomognemo djeci” istakao je Modrić.

Humanitarni broj 060 9004 biće aktivan do 3. decembra, a cena poziva iznosi 0,84 EUR (6,25 KN).