U prethodnom periodu kompanije, organizacije i građani zajedno su podržavali ostvarenje različitih dobrih ciljeva i dali značajan doprinos svojim zajednicama.

Pročitajte naš izbor vesti o dobrim delima koje su obeležile nedelju iza nas i razmislite o uključivanju u neke od aktuelnih akcija.

Tako, ukoliko ste u Nišu, u februaru možete posetiti Prvi humanitarni pozorišni festival, ako ste u Beogradu možete donirati sportske rekvizite i podržati rad prvog centra za socijalno ugrožene, a ukoliko ste u Zvorniku možete donirati knjige za potrebe biblioteke Sindikata penzionera Zvornik.

Prvi humanitarni pozorišni festival

JCI Niš (Junior Chamber International) 22. i 23. februara 2020. organizuje Prvi humanitarni pozorišni festival „Daske humanosti“, koji će se održati u Pozorištu lutaka Niš.

Festival je takmičarskog karaktera, a publika će imati priliku da uživa u izvođenju predstava iz cele Srbije. Novac prikupljen od prodaje karata i donacija namenjen je Kliničkom centru za Dečiju internu kliniku za odeljenje Neonantalogije, koja se brine o zdravlju novorođene i dece ranog uzrasta.

Više informacija o festivalu potražite na Facebook stranici događaja.

Donirajte sportske rekvizite i podržite rad prvog sportskog centra za socijalno ugrožene

Udruženje građana „Element“ poziva sve koji su u mogućnosti za to da doniraju sportsku opremu i rekvizite za potrebe rada prvog sportskog centra za socijalno ugrožene.

Ukoliko imate tegove, vratilo, strunjače ili druge sportske rekvizite, koje više ne koristite, kontaktirajte Udruženje „Element“ putem telefona 064/125-41-22 ili imejla besplatansport.com@gmail.com kako biste dogovorili preuzimanje donacije.

Za više informacija posetite link.

Putem uplatnice za Infostan možete podržati decu bez roditeljskog staranja

JKP „Infostan Tehnologije" Beograd i organizacija SOS Dečija sela Srbija organizovali su akciju za pomoć deci koja odrastaju bez roditeljskog staranja, te je svim Beograđanima uz decembarski račun za objedinjenu naplatu komunalnih usluga, na adresu stigla i uplatnica za pomoć deci, koja odrastaju u SOS Dečijem selu Kraljevo.

Željeni iznos za pomoć SOS Dečijem selu Kraljevo građani mogu uplatiti popunjavanjem uplatnice na prednjoj strani, a ukoliko želite da kontinuirano podržavate rad ove organizacije, to možete učiniti kao fizičko lice kroz Klub „Zlatno srce“, ili kao pravno lice, kroz Klub prijatelja.

Donacija knjiga za Sindikat penzionera Zvornik

Članovi i članice Sindikata penzionera Zvornik nameravaju da u svojim prostorijama otvore biblioteku, a kako bi je što bolje opremili pozvali su svoje sugrađane da im doniraju knjige.

Biblioteka će biti namenjena kako članovima udruženja, tako i penzionerima koji to nisu, a kako navode iz Sindikata penzionera Zvornik, svi koji budu želeli da podrže akciju doniranjem knjiga, mogu to učiniti svakog ponedeljka, srede i petka u prostorijama ovog Sindikata (Svetog Save 37A, Zvornik).

Humanitarna akcija „Budi mi prijatelj“ za splitsku Kliniku za dječje bolesti

Kompanija „Tommy“ pokrenula je akciju „Budi mi prijatelj“, u okviru koje će se, do 15. marta 2020. kupovinom označenih dečijih proizvoda prikupljati sredstva namenjena za Kliniku za dječje bolesti KBC-a u Splitu.

Akcija će se sprovoditi u 214 prodavnica širom Hrvatske i odnosiće se na 181 proizvod, kao što su dečije kašice, hrana, sokovi i vlažne maramice i slično.

Kako navode iz kompanije „Tommy“, od svakog većeg i skupljeg proizvoda biće odvojeno 10 kuna za podršku Klinici za dječje bolesti, dok će se od manjih proizvoda odvajati po 1 kuna.

Humanitarna akcija Douglas parfimerija za Specijalnu bolnicu Gornja Bistra

Douglas parfimerije prikupile su 17.345 kuna u okviru humanitarne akcije za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.

Sredstva su prikupljena prodajom posebnog ukrasnog papira, sa motivima crteža dece iz vrtića Kapljica u Bistri, a koji je bio dostupan za kupovinu u Douglas parfimerijama, po simboličnoj cijeni od 5 kuna.

Uz brojne građane koji su u akciji učestvovali kupnjovinom ovog papira, svoj doprinos su dale i Douglas parfimerije koje su dodatno donirale još 21.280 kuna.

Kaufland donirao UNICEF-u 300.000 kuna

Kaufland Hrvatska je, u okviru humanitarne akcije „Za bolje sutra uključi se danas“, donirao UNICEF-u 300.000 kuna.

Akciju su podržali i građani, koji su kupovinom Kuniboo i Hip&Hopps proizvoda pomogli prikupljanje sredstava.

Kaufland Hrvatska je ovom donacijom želeo da pruži pomoć i podršku novorođenim bebama i njihovim roditeljima u lokalnim zajednicama u kojima posluje, pa će sredstva biti upotrebljena za nabavku dela potrebne opreme za porodilišta u Hrvatskoj, prvenstveno u Bjelovaru i Sisku.