Kompanije i građani nastavljaju da podržavaju dobre ciljeve i dobrim delima utiču na pozitivne promene u svojoj zajednici.

Ove nedelje, izdvojili smo nekoliko akcija koje, širom regiona, možete podržati na različite načine, a za organizacije iz Srbije, posvećene pružanju podrške deci, imamo informaciju o konkursu koji im može pomoći da realizuju neke važne projekte.

Kako kompanije i građani mogu podržati BELhospice? 

Tradicionalno, i ove godine BELhospice organizuje osmomartovski BELhospice humanitarni turnir u kuglanju koji će se održati 6. marta 2020. godine, u Colosseum Bowling centru. Kompanije se mogu prijaviti za učešće na ovom turniru i na taj način podržati onkološke pacijente BELhospice centra. Cena kotizacije iznosi 500 EUR.

Sa druge strane, građani BELhospice mogu podržati učešćem na Beogradskom maratonu, tako što će, kao deo BELhospice tima, trčati za #Dostojanstvo onkoloških pacijenata. Za više informacija i prijavu posetite link.

Konkurs “Svako dete je jednako važno”

Sa ciljem da podrži projekte posvećene pružanju pomoći deci i unapređenju njihovog života, UniCredit fondacija i UniCredit Banka Srbija raspisuju konkurs pod nazivom „Svako dete je jednako važno“. UniCredit fondacija će izdvojiti ukupan doprinos u iznosu od 35.000 evra za najviše tri projekta koja u Srbiji sprovode neprofitne organizacije.

Konkurs se sprovodi u 13 zemalja u kojima posluje UniCredit Grupa, a ukupan novčani fond koji je UniCredit fondacija sa sedištem u Milanu izdvojila za ovu namenu iznosi 500.000 evra.

Za bespovratna sredstva u Srbiji mogu da se prijave neprofitne organizacije osnovane najkasnije do 31. decembra 2017. godine, koje sprovode projekte usmerene na pružanje podrške deci i adolescentima uzrasta od 0 do 18 godina. Zainteresovane organizacije mogu da podnesu samo jedan projekat za dodelu bespovratnih sredstava, a rok za podnošenje prijava je 21. februar 2020. godine.

Prijavni formular možete preuzeti sa internet portala banke: www.unicreditbank.rs. Sve detaljne informacije o konkursu možete dobiti putem imejla pr@unicreditgroup.rs.

Adra Srbija organizuje akciju prikupljanja pomoći

U periodu od 5. do 12. februara (sreda-sreda), Adra Srbija i DrumoDom organizuju akciju prikupljanja pomoći za sugrađane bez krova nad glavom. U okviru akcije prikupljaće se higijenska sredstva (šamponi, sapuni, četkice, pasta za zube i sl.) i konzervirana hrana i slatkiši.

Svi koji to žele, mogu da donesu navedene artikle, svakog radnog dana u periodu od 8h do 16h, u prostorije Adre, na adresi Radoslava Grujića 4, Beograd.

Svi koji nisu u mogućnosti to da urade, a želeli bi da doniraju, mogu pozvati broj telefona 0604087802, kako bi se sa predstavnicima organizacije ADRA dogovorili oko preuzimanja.

Za dodatne informacije posetite link.

Podrška za udruženje Pomozi.ba putem KVIKO aplikacije

Korisnici KVIKO mobilne aplikacije u BiH, zahvaljujući novoj funkcionalnosti ove aplikacije mogu na jednostavan način uplatiti donaciju humanitarnoj organizaciji Pomozi.ba.

Za slanje donacije putem KVIKO aplikacije potrebno je da na glavnom ekranu odaberete ponuđenu opciju POMOZI.BA i upišete iznos novca koji želite da donirate. Nakon što potvrdite transackiju, novac koji ste poslali naći će se na računu ove humanitarne organizacije.

Humanitarna izložba

Grupa sarajevskih fotoreportera iz nekoliko medija i agencija, u saradnji sa Udruženjem Pomozi.ba, u sredu, 12. februara, sa početkom od 19h, u galeriji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo organizuje humanitarnu izložbu fotografija.

Izložba je prodajnog karaktera, a fotoreporteri su na ovaj način želeli da pomognu teško obolelim osobama u Bosni i Hercegovini.

Novac od prodatih fotografija namenjen je fond za lečenja UdruženjaPomozi.ba, s obzirom na to da je sve veći broj apela za finansijsku pomoć obolelima.

Putem Telekom ME aplikacije donirajte za Dječju bolnicu

Crnogorski Telekom a.d. predstavio je nedavno novu aplikaciju, Telekom ME, putem koje svi korisnici, do kraja februara, mogu da doniraju 1 EUR, nakon čega će Telekom duplirati donacije.

Sredstva prikupljena na ovaj način namenjena su za kupovinu savremenih instrumenata za operacioni blok Instituta za bolesti djece KCCG.

Za više informacija posetite link.

Akcija za Centar za rehabilitaciju Stančić

Ja i moj psić za Centar Stančić! je humanitarna akcija koja je pokrenuta sa ciljem nabavke terapijskog psa za decu s poteškoćama u razvoju, koja koriste usluge Centra za rehabilitaciju Stančić.

Jedan deo akcije sprovodi se na društvenim mrežama i možete je podržati tako što ćete se slikati sa svojim psom i fotografiju objaviti na Facebooku ili Instagramu, uz hashtag #jaimojpsićzacentarstančić i IBAN Centra: IBAN HR 7223900011100017569, u opisu fotografije.

Drugi deo akcije čini donatorska večera, koja će biti organizovana 3. aprila, u okviru koje će biti organizovana i aukcija slika, kratka modna revija i tombola.

Za više informacija o događaju posetite link.

Takođe, svi koji su u mogućnosti, akciju mogu podržati i uplatom na žiro račun Centra za rehabilitaciju Stančić, IBAN HR 7223900011100017569, poziv na broj 01012020 uz naznaku “terapijski pas”.

Humanitarni maskembal

Lions club “Gea” Osijek organizovaće svoj, sedmi po redu, tradicionalni humanitarni maskenbal, koji će se održati u subotu, 15. februara, sa početkom u 20 časova, u kafiću Trica (Lučki prilaz 2, Osijek).

Iznosom donacije od 200 kuna učesnici mogu doprineti poboljšanju uslova života korisnica stambenih zajednica Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek.

Ukoliko i vi znate za neku sličnu akciju, koja nije na listi, javite nam i rado ćemo objaviti informaciju.