Bačka Palanka | Giving Balkans

Bačka Palanka

Kompanija „PepsiCo" donirala je računarsku i drugu tehničku opremu i uređaje Tehničkoj školi „9. maj“ u Bačkoj Palanci i tako nastavila sa praksom društveno odgovornog doprinosa lokalnoj zajednici u kojoj posluje. Donirano je deset desktop računara, deset laptopova, deset monitora, tri projektora, tri štampača i druga IT oprema.

Saznaj više

"Real Knitting" je društveno odgovorna kompanija čije je rukovodstvo odlučilo da pomogne rad Osnovne škole „Aleksa Šantić” iz Nove Gajdobre. Ovo preduzeće je prepoznato od strane svojih sugrađana i nagrađeno priznanjem u okviru projekta „Naše komšije velikog srca".

Saznaj više

Četvrta emisija po redu u okviru projekta „Naše komšije velikog srca“ u kojoj se, na osnovu velikog broja pristiglih predloga građana, predstavila Radojka Mihajlov. Radojka je Naša komšinica velikog srca. Hvala ti na svemu!

Saznaj više

Slavica Jovanov je svoj život posvetila deci. Pored toga što je njen životni poziv bio povezan da decom, ona je pomagala velikom broju mališana kojima je to bilo najpotrebnije. Slavica je dugogodišnje pedagoško iskustvo spojila sa ogromnom željom da pomogne maloj Lenki Žutković iz Bačke Palanke kojoj je za lečenje neophodno mnogo novca. Osmislila je neobičnu slikovnicu-bojanku za decu pod nazivom “Važno pitanje”. Sav prihod od prodaje ide za Lenkino lečenje.

Saznaj više

Ovo je priča o jednoj Ireni, koja na prvi pogled deluje kao jedna obična, porodična žena. Ona živi u Bačkoj Palanci. Udata je. Njenu porodicu čine suprug Peđa, ćerka Lena, sin Vuk i suprugova ćerka iz prvog braka, Anja. Zaposlena je i trudi se da deci na svaki način omogući lepo odrastanje. Stvarno, na prvi pogled deluje da je Irena jedna klasična žena sa ovih naših balkanskih prostora. Ali nije! Nju od drugih ljudi izdvaja veliko, humano srce i ogromna energija koju ulaže u želji da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija. Irena Pilipović je naš komšija velikog srca!

Saznaj više

Ilija Jovkić je porodičan čovek koji živi i radi u Bačkoj Palanci. Ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo i živi klasičan vojvođanski život. Ono što Iliju izdvaja od drugih je veliko srce i želja da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija, zbog čega su BAP vesti u saradnji sa Koalicijom za dobročinstvo dodelile zahvalnicu ovom dobročinitelju za humanost i učešće u programu „Naše komšije velikog srca“.

Saznaj više

Ceremonija svečane dodele priznanja humanim građanima koji su bili deo projekta „Naše komšije velikog srca“, u realizaciji portala BAP Vesti, održana je u sredu 27. oktobra u Gradskom bioskopu u Bačkoj Palanci. Projekat je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj i Koalicije za dobročinstvo na čijem je čelu Fondacija Ana i Vlade Divac.

Saznaj više

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade pokreće još jednu u nizu velikih ekoloških akcija, a ovoga puta u humanitarne svrhe.

Saznaj više