Ceremonija svečane dodele priznanja humanim građanima koji su bili deo projekta „Naše komšije velikog srca“, u realizaciji portala BAP Vesti, održana je u sredu 27. oktobra u Gradskom bioskopu u Bačkoj Palanci. Projekat je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj i Koalicije za dobročinstvo na čijem je čelu Fondacija Ana i Vlade Divac.

Snimljeno je i emitovano šest emisija u serijalu „Naše komšije velikog srca“, a na osnovu predloga građana, izabrani su pojedinci i organizacije koje su činili humana dela. Ovogodišnji dobitnici priznanja za najhumanija dela su Ilija Jovkić, Irena Pilipović, Slavica Jovanov, Radojka Mihajlov, Kajak-kanu klub „Tarkett“ sa prijateljima i kompanija „Real Knitting“.

Redakcija BAP VESTI akciju „Naše komšije velikog srca“ realizovala je u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji realizuje Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Koaliciju za dobročinstvo dodatno čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

U izazovnim vremenima kakva su danas, treba zapamtiti reči Gandija da „čovek postaje velikan shodno stepenu na kojem radi za dobrobit drugih ljudi“. Biti deo ovakvog projekta za nas je bila čast jer smo na ovaj način promovisali humanost, plemenitost i dobrotu naših dragih sugrađana.

Izvor: BAP vesti