"Real Knitting" je društveno odgovorna kompanija čije je rukovodstvo odlučilo da pomogne rad Osnovne škole „Aleksa Šantić” iz Nove Gajdobre. Ovo preduzeće je prepoznato od strane svojih sugrađana i nagrađeno priznanjem u okviru projekta „Naše komšije velikog srca".

U utorak 29. juna, predstavnici kompanije doneli su donaciju u osnovnu školu, a prisustvovao je i direktor kompanije "Real Knitting", Kladio Magnani.

Ideja donacije je da učenici imaju bolje uslove za rad a donacija se ogleda u vidu 20 novih školskih stolova i 40 školskih stolica. Već 5. avgusta, kompanija je ugostila mališane iz bačkopalanačkih vrtića, koji su zajedno sa svojim vaspitačima i predstavnicima Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade, obišli fabriku i videli kako izgleda proizvodnja čarapa. Nakon obilska fabrike, predstavnici Real Knittinga su za mališane obezbedili radionicu o zero west-u, odnosno pravili su predmete od starih čarapa.

Mališani su učili šta je to ekologija i kako reciklažom možemo čuvati prirodu. Značaj društveno odgovornog ponašanja je u osnovi funkcionisanja svih kompanija koje žele da napreduju. Društvena odgovornost je vodilja kompanije "Real Knitting", koja kroz projekte pomoći lokalnoj zajednici unapređuje svoje poslovanje.

Izdvajajući vreme i novac za ovakve aktivnosti, kompanija "Real Knitting" je mnogo puta do sada pokazala svoje društveno odgovorno ponašanje. Hvala im na tome.

Izvor: BAP Vesti