Ilija Jovkić je porodičan čovek koji živi i radi u Bačkoj Palanci. Ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo i živi klasičan vojvođanski život. Ono što Iliju izdvaja od drugih je veliko srce i želja da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija, zbog čega su BAP vesti u saradnji sa Koalicijom za dobročinstvo dodelile zahvalnicu ovom dobročinitelju za humanost i učešće u programu „Naše komšije velikog srca“.

Svoje umeće u kuvanju vrhunskog pasulja, Ilija je odlučio da pretvori u bajku i tako je nastao „čarobni pasulj Ilije Jovkića". Do sada je organizovao više humanitarnih akcija u kojima je prodavao porcije pasulja, a sav prikupljen novac išao je za lečenje bolesne dece a uvek je bio tu i da pomogne ostalim sugrađanima. 

Pored isključivo domaćih sastojaka, kvalitetnog domaćeg pasulja, Ilija kaže da postoji jedan sastojak koji je najvažniji i u humanitarnim akcijama neizbežan, a to je velika ljubav. Ljubav prema onom što radite, ljubav prema porodici, prijateljima i ljudima kojima je potrebna pomoć. Ilija svoje emocije retko pokazuje ali svojim humanim delima daje primer ostalima.

Ilija, hvala ti u ime svih onih kojima pomažeš ali i nas koje učiš da nije teško biti human. Ti si naš komšija velikog srca!

Izvor: BAP Vesti