Slavica Jovanov je svoj život posvetila deci. Pored toga što je njen životni poziv bio povezan da decom, ona je pomagala velikom broju mališana kojima je to bilo najpotrebnije. Slavica je dugogodišnje pedagoško iskustvo spojila sa ogromnom željom da pomogne maloj Lenki Žutković iz Bačke Palanke kojoj je za lečenje neophodno mnogo novca. Osmislila je neobičnu slikovnicu-bojanku za decu pod nazivom “Važno pitanje”. Sav prihod od prodaje ide za Lenkino lečenje.

Biti spreman na žrtvu radi dobrobiti druge osobe, to je humanost. Zahvaljujući Slavici Jovanov, mnoga decu su imala, imaju i imaće osmeh na licu. Slavice, ti si naša komšinica velikog srca!

 

 

Emisija je snimljena u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji realizuje Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Koaliciju za dobročinstvo dodatno čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Izvor: BAP Vesti