Trag fondacija objavila je početak konkursa za trinaestu VIRTUS nagradu za filantropiju.

Cilj ove nagrade je da prepozna i istakne kompanije, mala i srednja preduzeća i pojedince koji su tokom prethodne godine podržali inicijative za opšte dobro na najdugoročniji i najefektniji način.

„Kroz VIRTUS nagradu, Trag fondacija poslednjih 13 godina uspešno doprinosi razvoju filantropije u našoj zemlji, ohrabrujući veliki broj kompanija i pojedinaca da učestvuju u programima i inicijativama za javno dobro. Iako imaju ograničena sredstva, poslovni sektor i građani učestvuju u velikom broju filantropskih aktivnosti i njihova podrška svake godine raste. Posebno nas raduje to što je svest o važnosti davanja veoma raširena među mlađom populacijom do 30 godina, tako da nam je namera da ove primere dobre prakse posebno istaknemo i podstaknemo“, izjavila je Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije, i dodala: „Pozivamo sve građane i građanke, neprofitne organizacije, medije, PR i marketinške agencije, kao i kompanije i preduzeća da nominuju kandidate za VIRTUS nagradu za filantropiju. Naša želja je da otkrijemo dobra dela i nadamo se da ćemo ove godine pronaći i nagraditi što veći broj.“

VIRTUS nagrada za 2019. godinu biće dodeljena u 5 glavnih kategorija:

  • Glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou,
  • Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje,
  • Nagrada za malo i srednje preduzeće,
  • Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora,
  • Nagrada za individualni doprinos filantropiji.

Poziv za prijave otvoren je 15. januara i trajaće do 20. februara 2020. godine. Više informacija o prijavi i nagradi možete naći na linku.

VIRTUS nagrada za 2019. dodeljuje se uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju, u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje.