Po završetku kampanje “Recite ‘ne’ plastičnoj kesi i nešto lepo će da se desi”, Univerexport donirao je 4.000.000 RSD (oko 33.800 EUR) NURDOR-u.

Kampanja koja je trajala od 26. jula do 26. avgusta izuzetna je po tome što je uspela da podrži ne jedan već dva izuzetno važna cilja. Ovo je ostvareno tako što su dva dinara od svake kupovine u Univerexport-u koja nije uključivala plastičnu kesu, donirani NURDOR-u

Tokom jednog meseca ukupno 1.960.086 kupovina nije uključio kupovinu plastične kese. To znači da je upotreba kesa kod kupaca Univerexport-a smanjena za 68%. Iako Univerexport naplaćuje kese svojim kupcima, dodatni podsticaj pružila je prilika da se pomogne deci oboleloj od raka, te su tako dva od tri kupca torbe poneli od kuće.

Novac koji je NURDOR primio biće iskorišćen za renoviranje hemoonkološkog odeljenja Instituta za zdravstvenu zaštitu zastitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.

Ne samo da je ova kampanja sakupila novac za izuzetno važan cilj i jednu od najaktivnijih neprofitnih organizacija u Srbiji, već je pomogla i da se proširi svest o očuvanju životne sredine i korporativnoj društvenoj odgovornosti. Uz to, tako što je spojila ova značajna pitanja u samo jednu priliku da se na veoma lak način pomogne, kampanja nam je pokazala koliko veliku razliku svi zajedno možemo da napravimo.