Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, u saradnji sa Evropskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj, po treći put organizuje niz događaja širom Hrvatske u periodu od 23. septembra do 1. oktobra, sa temom filantropije, pred Evropski dan fondacija i donatora (1. oktobar).

Događaji su različitog karaktera, a održaće se u nekoliko većih gradova: Zagreb, Osijek, Rijeka, Split, Pula, Zadar i Dubrovnik.

Početak nedelje su već obeležile akcije prikupljanja knjiga u Splitu i Zagrebu, kao i javna tribina “Filantrop i ja - kako postati dobročinitelj u par jednostavnih koraka” održana 24. septembra u Osijeku. U sredu, 26. septembra se u Zagrebu održava predstavljanje Zaklade Hrvatska za djecu uz priliku za razgovor sa korisnicima sredstava fondacije i različite muzičke nastupe.

U Rijeci se 26. i 27. septembra razgovara na dve veoma važne teme: društveno odgovorno poslovanje i uticajne žene iz ovog grada. Dok će prva tema biti predmet predavanja, na drugu temu će u Muzeju moderne i suvremen umjetnosti biti predstavljen projekat Nevidljive sile: žene koje su oblikovale naš grad.

Pred kraj nedelje, dva odlična događaja očekuju stanovnike Osijeka u organizaciji Zaklade Slagalica. Prvi, u četvrtak 27. septembra jeste Amazing Race. U pitanju je igra u kojoj takmičari pronalaze tragove na različitim mestima u gradu koji će ih odvesti do narednog zadatka (a tema zadataka je naravno filantropija). Pobednicima koji prvi stignu do cilja sledi nagrada. Nakon toga, u petak 28. Septembra od 18h do 22h, Osiječani će moći da posete dobrotvornu buvlju pijacu pod nazivom FilantroPIJA, upoznaju se sa lokalnim udruženjima i uživaju u raznovrsnom muzičkom i zabavnom programu.

Glavni događaj nedelje “Dobro se živi” održaće se u Dubrovniku, 29. septembra. Tom prilikom će fondacije koje su deo Hrvastkog foruma zaklada ZaDobro.BIT! predstaviti svoj rad, uz niz događaja vezanih za filantropiju pogodnih za čitavu porodicu, kao i izložbu o filantropiji u Hrvatskoj. Početkom sledeće nedelje, na sam Evropski dan fondacija i donatora u Zadru će biti svečano otvorena Hrvatska kuća filantropije.

Obavezno pogledajte program svih dešavanja i ne propustite da obeležite Nedelju filantropije u Hrvatskoj!