Roditelji i učenici sakupili su sredstva za kupovinu GPS narukvica za učenike sa smetnjama u razvoju iz škole Fahrudin Fahro Baščelija iz Goražda.

Akcija prikupljanja sredstava sprovedena je u okviru obeležavanja Dečije nedelje (od 1. do 7. oktobra), a pokrenuli su je učenici OŠ Hasan Kikić i njihovi roditelji, uz podršku škole.

GPS narukvice (narukvice sa karticom mobilniog operatera) mogu se koristiti za lakšu komunikaciju između dece i njihovih roditelja, a takođe prate i kretanje deteta tako da roditelji mogu lakše da ih lociraju ukoliko se izgube ili napuste sigurno okruženje škole.

Narukvice su uručene u Goraždu 11. oktobra, a uručenju su prisustvovali predstavnici dveju škola, kao i gradolnačelnik Goražda Muhamed Ramović, koji se ovom prilikom zahvalio predstavnicima OŠ Hasan Kikić, deci i roditeljima koji su učestvovali u akciji prikupljanja sredstava i naglasio važnost ovavke donacije za decu sa smetnjama u razvoju.

“Vjerujemo da smo aktivizmom naših učenika i partnerstvom sa roditeljima dali primjer pozitivnih praksi u obrazovanju”, istakao je Almir Pleh, direktor OŠ Hasan Kikić.