Trag fondacija iz Beograda je objavila početak konkursa za VIRTUS nagradu koju ove godine dodeljuje u saradnji sa Evropskom unijom, Fondacijom Čarls Stjuart Mot i Fondacijom braće Rokfeler.

VIRTUS nagrada je ustanovljena 2007. godine kao prva i najznačajnija nagrada za filantropiju u Srbiji. Nagrada ima za cilj da prepozna i javno istakne kompanije, preduzeća i pojedinačne darodavce koji na strateški način, dugoročno podržavaju razvoj zajednica i tako daju najbolji primer drugima.

Kroz VIRTUS nagradu, Trag fondacija već 11 godina promoviše i stimuliše filantropiju u Srbiji i podstiče brojne kompanije i pojedine da se uključe u programe ili inicijative za opšte dobro.

VIRTUS nagrada za 2017. godinu biće dodeljena u pet glavnih kategorija:

  • Glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou
  • Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje
  • Nagrada za malo i srednje preduzeće
  • Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora
  • Nagrada za individualni doprinos filantropiji

U oblasti individualne filantropije, Trag ove godine posebno ohrabruje prijave za filantrope do 30 godina starosti koje bi nagradili specijalnom nagradom za 2017. godinu.

Kandidate za nagrade u svim kategorijama mogu da nominuju svi zainteresovani građani, neprofitne organizacije, mediji, PR i marketinške agencije i same kompanije i preduzeća koji realizuju programe iz oblasti korporativne filantropije.

Prijava za konkurs počinje 16. januara i trajaće sve do 14. februara 2018. godine.

Ceremonija proglašenja dobitnika biće održana u Beogradu, u drugoj polovini marta 2018. godine.

O dobitnicima nagrada odlučivaće nezavisni žiri koji čine ugledni pojedinci i stručnjaci iz sveta privrede, civilnog sektora, medija i marketinga.

Dodatne informacije i detaljni uslovi konkursa dostupni su na zvaničnom sajtu VIRTUS nagrade dok su prijavni formulari dostupni ovde.