Trag fondacija raspisala je novu rundu konkursa AKTIVNE ZAJEDNICE - solidarni odgovor na COVID-19.

Konkurs je otvoren za udruženja i lokalne fondacije, samostalno ili u partnerstvu, a neformalne grupe mogu biti partneri.

Cilj ovog programa je podrška udruženim i solidarnim građanima da, vodeći računa o sigurnosti i zdravlju svih u zajednici, sprovode akcije koje bi smanjile dalje širenje virusa i olakšale boravak sugrađanima u samoizolaciji, solidarno utiču na podršku najranjivijima, i pokreću akcije fokusirane na oporavak i otpornost zajednica od ekonomskih i drugih društvenih posledica pandemije.

Prioritetne oblasti podrške su definisane na osnovu uvida na terenu, postojećih intervencija donatora i organizacija, kao i urađenih mapiranja potreba - one se odnose na mere prevencije, edukaciju i informisanje,psihološku podršku i mentalno zdravlje, dostupnost socijalnih usloga, urgentno zastupanje i pristup pravdi, tehnološka rešenja u uslovima samoizolacije.

Indikativna podrška, u zavisnosti od tema i pristupa, iznosiće od 150-500 hiljada dinara po odobrenom grantu. Presek pristiglih prijava i selekcija odvijaće se na svakih 15 dana, a prvi presek očekuje se 21. aprila.

Program AKTIVNE ZAJEDNICE - solidarni odgovor na COVID-19 Trag fondacija sprovodi uz podršku Fondacije braće Rokfeler, Oak fondacije i Balkanskog fonda za demokratiju. Sve informacije o uslovima konkursa, prijavi i procesu selekcije možete pronaći na linku.