Smart kolektiv pokrenuo je novi program - Program za održive biznise, koji je namenjen razvoju preduzeća sa jakim društvenim uticajem u Srbiji i njihovoj pripremi za impakt investicije.

Učesnici programa će, zajedno sa timom iskusnih biznis mentora, preduzetnika i investitora, tokom pet meseci programa, raditi na strategiji biznis razvoja i pripremi za impakt investicije u zemlji i inostranstvu.

Preduzeća sa najvećim potencijalom za dalji razvoj poslovanja i društvenog uticaja, nakon petomessečnog programa, imaće priliku da apliciraju za inovativan finansijski instrument – beskamatnu pozajmicu u vrednosti do 50.000,00 EUR.

Preduzeća će dobijenu pozajmicu vraćati bez kamate u periodu od 3 do 5 godina, prema dinamici prilagođenoj svakom posebnom preduzeću.

Program za održive biznise je deo Smart Impakt Fonda – Fonda za razvoj održive ekonomije koji će u narednih 5 godina investirati oko pola miliona evra u inicijative i preduzeća koja doprinose održivim i pozitivnim promenama u svojim zajednicama.

Prijave su otvorene do 31. januara 2020. u 23.59h, a prijavljivanje se vrši popunjavanjem formulara na linku.

Za više informacija pogledajte Smernice za učešće u programu.