Poslednje 3 epizode serijala "Šira slika", bile su posvećene problemima, mogućnostima i perspektivama za rad i održivost nezavisnih medija u Srbiji.

O tome sa kojim problemima se suočavaju nezavisni mediji koji izveštavaju u interesu javnosti govorili su medijski profesionalci i novinari iz različitih redakcija širom Srbije. Pored toga, predstavnici nezavisnih medija otkrili su i koji su novi, mogući načini za finansiranje i rad ovih redakcija, kao što je finansiranje putem donacija.

U drugoj epizodi, naši Sanja i Miloš govorili su o ulozi zajednice u finansiranju medija, kao i o novim modelima fandrejzinga za nekoliko medija, na kojima smo radili zajedno sa USAID Serbia projektom za održive medije. Pored toga, bilo je reči i o prvoj crowdfunding platformi u Srbiji - Donacije.rs, kao i o primerima uspešnih kampanja koje smo vodili putem ove platforme.

Ukoliko niste imali priliku da ove epizode pogledate na N1 kanalu, možete to uraditi na linkovima ispod YouTube kanalu Keyconnection media produkcije.