U Banjaluci je 27.12. održano sedmo donatorsko veče „S ljubavlju hrabrim srcima” čiji je prihod namenjen izgradnji Centra za prevenciju razvojnih teškoća „Za majku i dijete”.

Manifestaciji u Administrativnom centru Vlade RS su prisustvovali predsednik RS Milorad Dodik, premijer RS Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, ministri i brojne poznate ličnosti iz javnog, političkog, privrednog, diplomatskog, kulturnog, sportskog i drugih sfera života Srpske, BiH i regiona. Oni su razgovarali sa građanima koji su pozivom na telefonski broj 1412 donirali po 1 BAM (oko 0,51 EUR) za potrebe ove humanitarne akcije. Istovremeno, na Trgu Republike održan je humanitarni koncert na kojem su nastupili domaći i regionalni muzički izvođači.

Iz Kabineta predsednika, koji je i Pokrovitelj manifestacije, biće uplaćeno 700.000 BAM (oko 357.904 EUR) namenjenih za izgradnju Centra, a potrebno je još 600.000 BAM (oko 306.774 EUR), koliko se očekuje da bude prikupljeno na donatorskoj večeri.

Grad Banjaluka obezbedio je zemljište za izgradnju na Kočićevom vijencu. Centar za prevenciju razvojnih teškoća „Za majku i dijete” će biti jedinstvena ustanova u Srpskoj koja će im omogućiti prevenciju, rehabilitaciju, tretmane i dijagnostiku na jednom mestu. U Udruženju trenutno ima 44 dece sa raznim razvojnim teškoćama.