Akcelerator Resurs centra za izradu web sajtova za neprofitne organizacije počeo je u utorak, 30. marta i trajaće do 25. maja 2021. godine. U akceleratoru učestvuje 81 organizacija iz Srbije, a najbolji polaznici imaće priliku da dobiju besplatne web sajtove.

Akcelerator za izradu sajtova sastoji se od 8 virtuelnih radionica na kojima organizacije, radeći na konkretnim primerima, pripremaju briefove za svoje nove sajtove i imaju priliku da nauče sve o pisanju za web sajt i njegovoj optimizaciji za pretraživače, Google Analytics osnove, sve o odabiru i editovanju slika i ilustracija za sajt, kao i veštine komunikacije sa programerima. Po završetku ciklusa od 8 webinara odabrane neprofitne organizacije imati priliku da dobiju besplatan web sajt, koji će za njih izraditi polaznici Live Škole WordPressa. Pored toga, mCloud je obezbedio besplatan hosting u trajanju od godinu dana.

Da bi organizacija dobila mogućnost za besplatan web sajt potrebno je redovno učešće na radionicama i izrada zadatka koje polaznici dobijaju nakon svake radionice, kako bi imali priliku da stečeno znanje što bolje primene u praksi.

RC akcelerator za izradu sajtova za neprofitne organizacije se realizuje u okviru aktivnosti Resurs centra za organizacije civilnog društva koji podržava Delegacija EU, a čine Građanske inicijative, Trag fondacija, Srbija u pokretu, Catalyst Balkans, Centar za socijalnu politiku, Bečejsko udruženje mladih, Forca Požega i  Narodni parlament Leskovac. 

Radionice drže treneri i trenerice iz Catalyst Balkans, kao i profesionalci iz oblasti digitalnog marketinga i izrade sajtova iz agencije Marketarica i Live Škole WordPressa.