Kompanije, organizacije i građani još jednom su pokazali posvećenost dobročinstvu i, na različite načine, podržali pojedince, decu i porodice kojima je potrebna pomoć.

Za vas smo izdvojili 5 priča o dobročinstvima namenjenih deci, osobama sa zdravstvenim problemima i socijalno i ekonomski najugroženijim kategorijama stanovništva.

Takođe, ako ste 25. januara u Goraždu, pozivamo vas da podržite humanitarnu akciju “Šišanjem do zdravlja”.

CarGo donacija za decu iz Svratišta i Roditeljske kuće “Zvončica”

CarGo fondacija početkom nedelje donirala je deset hiljada higijenskih artikala u vrednosti od dva miliona dinara Svratištu za decu na Novom Beogradu i Roditeljskoj kući “Zvončica”, u kojoj borave deca koja se leče od malignih bolesti.

U okviru Roditeljske kuće “Zvončica” boravi 80 porodica sa decom koja čekaju transplantaciju koštane srži u Institutu, a u Svratištima za decu na Novom Beogradu i Zvezdari na godišnjem nivou boravi 360 dece.

Iz Udruženja CarGo navode da su ponosni što je ova akcija namenjena prvenstveno deci i pozvaju i ostale kompanije, udruženja i pojedince da se pridruže humanitarnim misijama kako bismo jačali zajedništvo i povratili filantropsku tradiciju.

U kampanji “Budi mi prijatelj” prikupljeno više od 1,2 miliona kuna

U kampanji “Budi mi prijatelj”, koju je udruga “RTL pomaže djeci”, sprovela tokom novembra i decembra 2019, prikupljeno je 1.233.717,63 kuna.

Od dela prikupljenih sredstava biće nabavljen mobilni RTG uređaj za Kliničku bolnicu “Merkur”. Ovaj uređaj namenjen je za potrebe prevremeno rođene dece i dece sa zdravstvenim problemima. Pored toga, deo sredstava namenjen je za kupovinu violina i uređenje prostora za muzikoterapiju u Centru za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj” u Zagrebu, u kome gluva deca mogu da uče da sviraju violinu.

Štićenici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce” u Koprivnici dobiće igralište, dok će u kninskoj bolnici “Hrvatski ponos” biti uređen prostor za senzornu terapiju.

Udruga Mali zmaj dobiće kombi, koji će korisnicima omogućiti jednostavnije obavljanje svakodnevnih aktivnosti, a udruzi lakšu podelu humanitarne pomoći.

Sredstva su prikupljena zahvaljujući pozivima građana na humanitarni broj udruge “RTL pomaže djeci”, 060 9007, online donacijama, kao i uplatama pojedinaca i lica na žiro-račun udruge.

S obzirom na to da je prikupljena veća svota novca od one potrebne za realizaciju spomenutih projekata, dodatno će se realizovati još 20 projekata koji su zadovoljili uslove konkursa udruge, pa su odabrani od strane Nadzornog odbora udruge.

U okviru humanitarne akcije “Vjeruj u čaroliju” prikupljeno 63 hiljade kuna

U okviru humanitarne akcije “Vjeruj u čaroliju”, Emezzeta Hrvatska prikupila je 63 hiljade kuna, za potrebe dečijeg doma “Maestral” u Splitu.

U Emmezeta centrima u prodaji su bila dostupna čarobna krila, a celokupan iznos od njihove prodaje bio je namenjen za ovu humanitarnu akciju. Pored toga, u Emmezeta centrima bili su postavljeni i čarobni zidovi ispred kojih su svi posetioci mogli da se fotografišu, a za one koju su fotografiju objavili na društvenim mrežama uz #vjerujučaroliju, Emmezeta je donirala jednu kunu.

Akcija “Šišanjem do zdravlja” u Goraždu

Udruženje “Stari zanati”, na inicijativu muških frizera u Goraždu, prvi put će organizovati humanitarnu akciju “Šišanjem do zdravlja”, a kompletan prihod namenjen je Udruženju oboljelih od cerebralne paralize i distrofije i Udruženju oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja “Biser”.

Akcija će se će se održati 25. januara od 14 sati u sali Biznis centra u Goraždu. Cena šišanja neće biti određena, već će biti postavljene kutije u koje će se ubacivati novac, u skladu sa željama i mogućnostima građana koji se pridruže akciji.

Prema rečima organizatora, ovaj tip akcije trebalo bi da preraste u tradiciju.

U humanitarnoj akciji prikupljeno više od 35.000 KM

Udruga mladih “Agape” iz Ljubuškog tokom proteklih tridesetak dana sprovela je svoju tradicionalnu humanitarnu akciju, pod nazivom reakcija “Reakcija”, u okviru koje je, uz podršku građana, prikupljeno više od 35.000 KM.

Prikupljeni novac upotrebljen je za nabavku paketa sa osnovnim životnim namernicama, koji su podeljeni za više od 300 socijalno i ekonomski najugroženijih porodica i pojedinaca u Ljubiškom.