Crowdfunding akcelerator Resurs centra za neprofitne organizacije počeo je u sredu, 28. aprila i trajaće do 3. juna 2021. godine.

U akceleratoru učestvuje 38 organizacija iz Srbije, a organizacije za čije se ideje za opšte dobro crowdfunding pokaže kao najbolji model prikupljanja sredstava, imaće priliku da pokrenu svoje kampanje na platformi Donacije.rs.

Crowdfunding akcelerator sastoji se od 6 besplatnih virtuelnih radionica, na kojima će timovi organizacija koje učestvuju, radeći na razvoju sopstvenih kampanja, imati priliku da saznaju sve o značaju zajednice u crowdfundingu, isplaniraju svoje kampanje, nauče i primene znanja o pisanju sadržaja za crowdfunding kampanje i upotrebi email marketinga u crowdfunding kampanji. Pored toga, od organizacija koje su već uspešno prikupile sredstva za svoje ciljeve, kroz kampanje na Donacije.rs imaće priliku da iz prve ruke čuju iskustva i savete za uspešan crowdfunding.

Tri organizacije čije se kampanje nastale tokom RC akceleratora u prvih nekoliko dana pokažu najuspešnijim, od Catalysta dobijaju budžet za Facebook oglašavanje kampanje u iznosu od 100 dolara, sa ciljem dodatne promocije, kao i plaćene Google reklame na Catalystovom nalogu.

Virtuelne radionice u okviru Crowdfunding akceleratora vode Milica Đustebek, menadžerka fandrejzing usluga i Miloš Janković, direktor za partnerstva u Catalyst Balkans.

Crowdfunding akcelerator Resurs centra za neprofitne organizacije se realizuje u okviru aktivnosti Resurs centra za organizacije civilnog društva koji podržava Delegacija EU, a čine Građanske inicijative, Trag fondacija, Srbija u pokretu, Catalyst Balkans, Centar za socijalnu politiku, Bečejsko udruženje mladih, Forca Požega i  Narodni parlament Leskovac.

Zainteresovani ste za još obuka na razne teme od značaja za rad OCD? Posetite sajt Resurs centra i pronađite više informacija!

Projekat Resurs centar za organizacije civilnog društva u Srbiji finansiran je od strane Evropske unije.