Nakon uspešnog lansiranja nekoliko alata protekle jeseni, fondacija Catalyst Balkans sada poziva neprofitne organizacije registrovane u Srbiji da prijave svoje crowdfunding kampanje na lokalnoj platformi – Donacije.rs.

Donacije.rs služi za grupno finansiranje neprofitnih kampanja – registrovana udruženja i fondacije tako mogu da dođu do potrebne podrške za svoje projekte i izgrade zajednicu oko svojih ideja.

Crowdfunding u svetu postoji već dugi niz godina, a u poslednje vreme preuzima primat u odnosu na tradicinalne načine finansiranja. Neke od najpoznatijih globalnih crowdfunding platformi za neprofitne kampanje su Generosity i GlobalGiving.

Donacije.rs je maja 2014. godine pokrenuo Fond B92. Odmah po lansiranju platforme, Srbiju su zahvatile katastrofalne poplave, a Donacije.rs su u vanrednim okolnostima promenile svoju namenu i usmerile se na brzo reagovanje i prikupljanje pomoći za ugrožene.

Nakon što su posledice poplava sanirane, platforma je obustavila svoj rad, da bi sporazumom o saradnji 2017. godine Donacije.rs postale deo seta alata koje Catalyst Balkans razvija za neprofitni sektor.

Prve kampanje na redizajniranoj platformi će biti lansirane početkom februara, a u narednim mesecima će biti puštene nove funkcionalnosti.

Svoju kampanju možete prijaviti popunjavanjem formulara na ovom linku – potrebno je samo da unesete podatke o svom udruženju ili fondaciji i da opišete projekat. Za više detalja posetite Donacije.rs.