Tokom letnjih dana verovatno vam prija da s vremena na vreme kao osveženje odaberete hladno pivo.

Ako niste znali da pivo i dobročinstvo mogu biti međusobno povezani, u današnjem nedeljnom pregledu vesti o dobročinstvima donosimo vam priče o društveno odgovornim akcijama i davanjima koja pivare u regionu sprovode sa ciljem podrške svojim zajednicama.

Pročitajte priče o dobrim delima koja su učinile različite pivare i saznajte da li se proizvođač vašeg omiljenog piva nalazi među njima.

Reciklažom do donacija

U saradnji sa Programom Svaka limenka se računa pivara Dogma pokrenula je humanitarnu akciju u okviru koje će donirati novčana sredstva organizaciji Humanizacija iz Sombora.

Sve što bi trebalo da uradite jeste da, kada ispijete limenku omiljenog piva u Dogminom Tap room-u, priđete i ubacite je u instalaciju u dvorištu pivare u Beogradu.

Novac prikupljen od recikliranih limenki biće prosleđen organizaciji Humanizacija onog trenutka kada cela instalacija bude ispunjena limenkama.

 

 

Društveno odgovorne akcije Apatinske pivare

Kako bi podržala ugostiteljske objekte i omogućila njihovim gostima da se osećaju bezbednije, Apatinska pivara je tokom maja i juna obezbedila zaštitna sredstva za više od 1.500 kafića i restorana širom Srbije.

Podeljeno je 45.000 rukavica, 23.000 maski i 3.000 litara dezinfekcionog sredstva.

Pored toga, Apatinska pivara se tokom COVID-19 krize odazvala NALED-ovom pozivu za donacije i zajedno sa brojnim drugim kompanijama podržala lokalne zajednice širom Srbije i donirala za podršku borbi protiv COVID-19.

Za borbu protiv COVID-19 pandemije Apatinska pivara donirala je i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje sedam miliona dinara.

Ova kompanija poznata je i po tome što ima dugogodišnju saradnju sa udruženjem “Čap za hendikep”, koje redovno podržava donacijom čepova. U prethodnom periodu pivara je sakupila i za potrebe ovog udruženja donirala 1.350.000 krunskih čepova.

 

 

Carlsberg BiH podržava ugostitelje

Kako bi novi početak rada bio što lakši, kompanija Carlsberg BH odlučila je da pomogne ugostiteljima da „stanu na noge“ tako što će im donirati određene količine piva.

Ukupna vrednost donacije je 40.000 KM, a pivo je tokom juna meseca distribuirano ugostiteljskim objektima širom BiH.

Takođe, tokom COVID-19 pandemije, grupacija Carlsberg donirala je 13,8 miliona dolara za podršku naučno – istraživačkih centara, kulturnih institucija i civilnog društva širom sveta, kako bi lakše prevazišli krizu.

Pivara Trebjesa podržala ugostiteljske objekte

Pivara “Trebjesa” podržala je ugostiteljske objekte i njihove zaposlene širom Crne Gore, donacijom ukupno 6.000 maski.

Zaštitne pamučne maske podeljene su za oko 500 ugostiteljskih objekata.

Pored toga, sa ciljem borbe protiv korona virusa ova pivara je donirala je 10.000 evra za nabavku neophodne medicinske opreme Kliničkom centru Crne Gore, a obezbedila je i četiri infuzione pumpe u vrednosti od 5.000 evra za ovaj klinički centar.

Da li vi znate za neku društveno odgovornu akciju neke pivare koja nije na listi? Pišite nam i rado ćemo ga objaviti.

Podsećamo vas i da svoju humanost i solidarnost sa zajednicom možete pokazati i online donacijom za neku od aktuelnih kampanja na našoj platformi Donacije.rs, ili slanjem SMS poruke na broj 7300.