Početkom decembra, Mirotić je najavio da će za svaku postignutu trojku donirati po 500 EUR za kupovinu nove kuće 7-očlane porodice Varga iz sela Borovo. Iako ga je povreda sprečila da odigra poslednjih nekoliko utakmica u sezoni, košarkaš je odlučio da uplati preostali potrebni iznos.

Nakon 5 utakmica i 12 postignutih trojki, proslavljeni košarkaš New Orelans Pelicansa se nažalost povredio i nije mogao da završi sezonu na terenu kako je planirao. Pa ipak, ovaj plemeniti sportista odlučio je da održi svoje obećanje i porodici iz sela Borovo kod Vukovara pomogne da dođe do novog doma. Tako je najavio da će sva preostala sredstva potrebna za kupovinu kuće donirati.

“Kada pomislimo na Božić uvijek prvo pomislimo na porodicu i dom. Na početku Božićnog posta podijelio sam sa vama radost o pomaganju porodici Varga. Kao što znate, zbog povrede sam bio spriječen da nastupam na utakmicama, ali to nije ni najmanje uticalo na moju želju da djeca porodice iz Varga dobiju dom. Zato ću uplatiti potreban iznos za izgradnju njihove kuće”, napisao je Nikola na svom Instagram nalogu.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pokrenula je akciju za pomoć porodici u novembru, a zahvaljujući Nikoli, Radoslav Varga i njegova deca Zdravko (12), Ivana (11), Dejana (9), blizanci Luka i Marija (8) i Ana (6) će umesto oronule kuće bez adekvatnih uslova za život, uskoro dobiti mnogo lepši, udobniji i sigurniji dom.