Putem naše crowdfunding platforme Donacije.rs, uključili smo se u podršku zajednici u borbi protiv korona virusa i kroz saradnju sa neprofitnim organizacijama, grupama građana i institucijama aktivno radimo na pokretanju i vođenju kampanja za prikupljanje sredstava potrebnih za ublažavanje posledica epidemije korona virusa i podršku onima koji su u ovoj situaciji najugroženiji.

Trenutno su na platformi Donacije.rs aktuelne 4 kampanje, koje građani i kompanije mogu podržati online donacijama i na taj način dati svoj doprinos u borbi protiv korona virusa.

Fondacija Catalyst Balkans, pokrenula je opštu kampanju, namenjenu za prikupljanje sredstva koja će biti distrbuirana organizacijama, institucijama i neformalnim grupama građana koji rade na:

  • Pružanju pomoći u sigurnoj i higijenskoj isporuci hrane, medicinskih i drugih potrepština građanima starijim od 65 godina kojima trenutno nije dozvoljeno da napuštaju svoje domove,
  • distribuciji higijenskih paketa i maski građanima koji nemaju stalan smeštaj i/li žive na ulici,
  • pružanju podrške porodicama sa školskom decom koja nemaju resurse da učestvuju u televizijskim ili online programima obrazovanja,
  • pružanju podrška porodicama obolelih od koronavirusa kojima je potrebna psihosocijalna, finansijska ili druga pomoć za vreme i nakon lečenja.

Za više informacija o ovoj kampanji i podršku kroz online donaciju, posetite link.

Zdravstveni radnici, u ovom ternutku, u velikom broju zdravstvenih ustanova nemaju osnove uslove za rad. Mnogi od njih rade bez zaštitne opreme, rukavica, maski, a broj zaraženih svakog dana raste. Na jugu Srbije je taj problem još izraženiji.

Zbog toga je Džedajski pokret iz Niša pokrenuo kampanju za nabavku 6.000 zaštitnih maski, koje će biti podeljene zdravstvenim radnicima na jugu Srbije.

Ovu kampanju, možete podržati putem linka.

Kampanju sa podršku socijalno najugroženijim sugrađanima, koji po svoj jedini dnevni obrok dolaze u crkvenu narodnu kuhinju u Beogradu pokrenula je Fondacija Ana i Vlade Divac.

Cilj ove kampanje je obezbeđivanje sredstava za nabavku 1.000 higijenskih paketa za više od 2.600 dece i odraslih, koji koriste usluge narodne kuhinje.

Ukoliko želite da pomognete našim najugroženijim sugrađanima, za ovu kampanju možete donirati na linku.

ADRA Srbija pokrenula je kampanju za prikuplanje sredstava za nabavku paketa pomoći za beskućnike, koji bi sadržali hranu, masku i alkohol za dezinfekciju.

Cilj kampanje je nabavka 500 paketa pomoći za osobe bez krova nad glavom, koje su tokom aktuelne pandemije korona virusa dodatno ugrožene, jer nemaju načina da se samoizoluju, zaštite ili sklone dok traje policijski čas.

Za podršku našim sugrađanima bez krova nad glavom, možete donirati putem linka.

Catalyst Balkans je, takođe, preko Saveta za filantropiju u komunikaciji sa nadležnim organima i spreman je da u svakom momentu hitno lansira crowdfunding kampanju na Donacije.rs.

Otvoreni smo i za lansiranje crowdfunding kampanja po zahtevu bilo koje neprofitne organizacije ukoliko demonstrira jasnu potrebu, hitnost situacije, kapacitet za urgentnim reagovanjem i transparentnost.

Za informacije o svim tekućim i novim kampanjama, pozivamo vas da pratite rad platforme Donacije.rs i, u skladu sa svojim mogućnostima podržite one koji su u situaciji pandemije najugroženiji i doprinesete svojoj zajednici u borbi protiv epidemije korona virusa.