Podrška u borbi protiv COVID-19 i dalje je najdominantnija tema kada su filantropija i donacije u pitanju.

U našem nedeljnom pregledu vesti o davanjima saznajte kako su izgledale akcije i dobra dela za podršku borbi protiv COVID-19 u prethodnih nekoliko dana.

Donacija za bolnicu u Užicu

Prijepoljska kompanija ES komerc donirala je ZC Užice, robu u vrednosti od 313 hiljada dinara, sa ciljem podrške obolelima od COVID-19 i medicinskom osoblju u ovoj bolnici.

U ovim vremenima bitna je humanost i ljudski gest, sto su vlasnici ove kompanije pokazali nebrojeno puta, istakao je ovim povodom direktor ZC Užice, Miloš Božović.

Donacija za bolnicu u Varaždinu

Podstaknuta lošom epidemiološkom slikom i kontinuiranim rastom broja obolelih na području Varaždinske županije, Grupa Vindija donirala je respirator Općoj bolnici Varaždin.

Pored toga, donacije u proizvodima Vindija je uputila u varaždinsku, kao i u Županijsku bolnicu Čakovec, koja takođe beleži veliki broj hospitalizacija.

Donacija kompanije Alma Ras za pacijente u Covid bolnici

Kompanija Alma Ras donirala je  150 pidžama za pacijente Covid odeljenje Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš u vrednosti 4.500 KM.

U ime pacijenata i Opće bolnice kompaniji Alma Ras se zahvalila Samira Hajdarević, pomoćnica direktora za ekonomsko-finansijske poslove.

Opštini Ilidža donirano 20.000 zaštitnih maski

Firma Dolfarm d.o.o. donirala je 20.000 medicinskih jednokratnih zaštitnih maski Opštini Ilidža.

Zaštitne maske će Služba civilne zaštite Općine Ilidža podeliti Domu zdravlja Ilidža, ambulantama porodične medicine, Policijskoj upravi i građanima.

Takođe, firma ITR d.o.o donirala je 150 litara tečnosti za dezinfekciju javnih površina, pešačkih staza i površina u zgradama kolektivnog stanovanja čijim se rastvorom dobije 150.000 litara tečnosti za krajnje namene.

Pored toga, udruženje invalidnih osoba Blažuj doniralo je 120 vizira, koji su ručno izrađeni.

Donirano 4.000 zaštitnih maski za učenike osnovnih škola na opštini Čair

Farmaceutska kompanija Zegin donirala je 4.000 zaštitnih maski za učenike osnovnih škola u opštini Čair.

U znak zahvalnosti za ovu donaciju gradonačelnik Visar Ganiu uručio je vlasniku kompanije Blagoju Mehandžinskom plakatu za humanitarni doprinos, sa likom Majke Tereze.

Tineks donirao zaštitne skafandere Klinici za kardiologiju Skoplje

Kompanija Tineks donirala je 555 zaštitnih skafandera Covid centru koji funkcioniše u okviru Univerzitetske klinike za kardiologiju Skoplje.

Vrednost donacije iznosi 100.000 denara.

Tineks nastavlja da brine o našim zdravstvenim radnicima i javnim medicinskim ustanovama koji su u prvim linijama u borbi protiv korona virusa, saopštili su iz kompanije ovim povodom.

Podsećamo da i sami možete podržati svoje zajednice u borbi protiv korona virusa online onacijom na covid19.donacije.rs, ili slanjem SMS poruke na broj 7300.

Neprofitne organizacije iz Srbije koje imaju ideju kako da pomognu najugroženijima od COVID-19 pandemije posećamo da u svakom trenutku mogu pokrenuti svoje crowdfunding kampanje na Donacije.rs.