U prethodnim danima, istaknuti sportisti i sportistkinje, ali i građani i kompanije iskoristili su lepo vreme da kroz rekreaciju daju doprinos opštem dobru.

U današnjem pregledu vesti, donosimo vam priče o njima.

Kompanija Pernod Ricard Srbija donira za Narodni front

Zaposleni kompanije Pernod Ricard Srbija učestvovali su na 34. Beogradskom maratonu i humanitarnom trkom u sklopu inicijative „Bitka za porodilišta“ Fonda B92 prikupili su sredstva za nabavku 3 CTG uređaja za porodilište Narodni front.

Ponosni smo na našu tradicionalnu saradnju sa Fondom B92. Kompanija Pernod Ricard se nada da će, donirajući opremu koja nedostaje bolnicama, spasiti mnoge mlade živote. Srećni smo što je ovo peta godina kako kroz donacije pružamo pomoć bolnicama i medicinskim ustanovama u Srbiji i što ćemo i u budućnosti nastaviti sa ovim vidom podrške, rekao je Vladimir Pavlović, direktor kompanije.

Ovo je peta godina kako kompanija Perond Ricard učestvuje u akciji „Bitka za porodilišta“, donirajući do sada mobilni inkubator bolnici u Jagodini, 3 CTG aparata subotičkom porodilištu, pacijent monitor sa EKG-om i neonatalni aspirator opštoj bolnici u Čačku, dok je za bolnicu u Aranđelovcu obezbedila fototerapijsku lampu.

DDOR osiguranje donira sportsku opremu vršačkim i užičkim školama

Vršac je bio domaćin prve “DDOR olimpijske staze” koju je Olimpijski komitet Srbije organizovao u saradnji sa kompanijom DDOR osiguranje i uz podršku Grada Vršca.

DDOR osiguranje, koje je podržalo ovo takmičenje predalo je donaciju u vidu sportskih rekvizita Osnovnim školama „Paja Jovanović“ iz Vršca i „Moše Pijade“ iz Gudurice čiji učenici su na takmičenju bili najbrojniji.

Tokom druge etape takmičenja održane u Užicu, sportsku opremu dobile su Osnovne škole „Miodrag Milovanović Lune“ i „Dušan Jerković“ iz užičke opštine.

Nakon ovih uspešnih događaja gde je preko 1.000 učesnika pokazalo human i olimpijski duh, karavan DDOR osiguranja putuje u Pirot, gde će se sledeće „Olimpijske staze“ održati 19. juna.

Zaposleni Mobi Banke trče za fondaciju Budi Human

U humanitarnoj akciji „Kilometar poruka“ zaposleni Mobi Banke sakupili su 305.000 dinara pomoći za fondaciju Budi Human, koja pomaže u finansiranju lečenja retkih i teških bolesti. Zaposleni Mobi Banke koji su učestvovali na Beogradskom maratonu, polumaratonu ili šetnji zadovoljstva poslali su po jednu SMS poruku na broj 3030 za svaki pređeni kilometar.

Takođe, prvi put u istoriji Beogradskog maratona umesto trke zadovoljstva održana je šetnja zadovoljstva u duhu podrške osobama sa invaliditetom pod sloganom „Bez barijera“.

Kompanija Levi9 podržala maratonce i NURDOR na Prvom Zrenjaninskom maratonu

IT kompanija Levi9 podržala je organizaciju prvog maratona održanog u gradu Zrenjaninu. Ne samo to, kompanija je „otkupila“ i pretrčane kilometre trkača i uplatila 175.000 dinara NURDOR-u – Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – za realizaciju projekta Roditeljska kuća.

Ovaj projekat pružaće podršku roditeljima i deci koja prolaze kroz dugotrajno onkološko lečenje van mesta prebivališta.

 

 

Košarkaš Borca postao MVP dobročinstva

Nenad Nerandžić, košarkaš Borca iz Čačka osvojio je 154.900 dinara u akciji kompanije Mozzart „Humanitarni tiket u podne“ a dobitak je odlučio da donira porodilištu Opšte bolnice u Čačku.

Ovaj košarkaš sa Ceraka koji igra za čačanski klub odlučio je da dâ svoj doprinos gradu koji je zavoleo, i da podrži ustanovu u kojoj mu se nedavno rodio sin.

Uz malo dobrog osećaja, sreće, ali pre svega pomoći kompanije Mozzart, ispunila mi se želja da tiket prođe i da donacije ode sjajnim zdravstvenim radnicima čačanskog porodilišta, istakao je Nerandžić.

Kompanija NIS sa košarkašicama podržava bolnice

Kompanija NIS učestvovala je u humanitarnoj akciji kupovine sportskih predmeta koje su donirale naša proslavljena košarkašica i selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković i ambasadorke Instituta za ženski sport.

Sva sredstva prikupljena od prodaje donirana su Kliničkom centru Srbije, Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova, Institutu za mentalno zdravlje, Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta – Odeljenje za ispitivanje i lečenje bolesti novorođenčeta i Osnovnoj školi „Anton Skala“.

Osim kompanije NIS, u ovoj akciji učestvovale su i kompanije Mozzart, Delta Holding, Nitea, kao i drugi donatori.

Nadamo se da te je neka od ovih priča inspirisala da se aktiviraš i makar odeš u šetnju.

A ako želiš da se aktiviraš i na polju dobročinstva, uvek možeš da podržiš neki od ciljeva koji je važan baš tvojoj zajednici na platformi Donacije.rs.