Kompanije u Srbiji sve češće odlučuju da svoja dobrotvorna ulaganja usmere u lokalne zajednice u kojima i posluju. Tako su prema Catalystovom izveštaju o dobročinstvu u Srbiji u 2017. godini, lokalne zajednice bile ciljna grupa 21,4 odsto dobrotvornih projekata. Jedan od načina na koji kompanije to rade jeste raspisivanje konkursa za dodelu sredstava, kao što CRH to čini u Paraćinu.

Ove godine, CRH je raspisao deveti po redu konkurs “Partnerstvo za budućnost”, na koji se u periodu između 1. marta i 30. aprila prijavilo 45 neprofitnih organizacija i ustanova iz Paraćina. Ukupni fond iznosi 30.000 EUR, a 31. maja su objavljeni rezultati, prema kojima je 10 organizacija i institucija dobilo po 3.000 EUR za projekte iz iz obrazovanja, kulture, sporta i održivog razvoja.

Dobitnici konkursa su pet udruženja: UNEKOOP, Centar za razvoj preduzetništva i inovacija „Smart Connections“, Media centar Pomoravlje, Radio klub “Kosmos”, Savez slepih Srbije - Opštinska organizacija Paraćin; četiri ustanove: Turistička organizacija opštine Paraćin,, OŠ „Momčilo Popović Ozren“, Zavičajni muzej „Paraćin“ i OŠ „Stevan Jakovljević“; i jedan sidikat: Nezavisni sindikat policije - Sindikalna grupa Paraćin.