Projekat sprovode Fondacija Ana i Vlade Divac, IKEA Srbija i MasterCard sa ciljem ekonomskog osnaživanja žena i poboljšanja njihovog položaja u društvenom i poslovnom okruženju.

Vi ste preduzetnica? Vodite uspešan biznis? Radite u okviru preduzeća koje zapošljava najmanje 50% žena i imate ideju kako da taj broj uvećate? Onda je ovo prilika za vas.

Putem konkursa “Ja sam odvažna!” možete doći do bespovratnih sredstava u visini između 5.000 i 7.000 EUR za realizaciju poslovnih ideja koje su vezane za socijalno i ekonomsko osnaživanje žena i poboljšanje rodne ravnopravnosti.

Za konkurs se mogu prijaviti svi biznisi čije su vlasnice ili ga vode žene, ili pravna lica koja zapošljavaju najmanje 50% žena, a koja će kroz konkurs otvoriti još najmanje 1 radno mesto za žene. Osnovna delatnost koja će biti podržana jeste proizvodna delatnost (igračke, tekstilni proizvodi, stari zanati, hrana, pića/sokovi/sirupi, ukrasni/upotrebni predmeti, proizvodi za decu i sl). Projekti će se birati na osnovu njihovog uticaja na zapošljavanje žena, relevantnosti i kapaciteta za ostvarenje poslovnog napretka i održivosti nakon isteka projekta.

Sledeća pravna lica mogu se prijaviti za konkurs:

 • Mikro preduzeća;
   
 • Zadruge, poljoprivredna gazdinstva;
   
 • Preduzetnik/ca;
   
 • Preduzeća koja zapošljavaju marginalizovane i socijalno ugrožene žene;
   
 • Udruženja građana koja imaju misiju da unapređuju ekonomsku samostalnost i položaj žena u društvu, a imaju komercijalnu aktivnost koja zapošljava žene.

Konkurs je otvoren do 12. decembra a sve informacije uključujući potrebne formulare, način i uslovi konkurisanja mogu se pronaći ovde.