Smart kolektiv sedmu godinu za redom organizuje Forum socijalnih inovacija. Ove godine Forum će biti organizovan online, u periodu od 28. septembra do 02. oktobra.

Na Forumu socijalnih inovacija 2020 imaćete priliku da:

  • Razgovarate sa ključnim akterima iz regiona o tome kako da izgradimo partnerstva koja podstiču socijalne inovacije i zelenu ekonomiju i koje vidove podrške predviđa novi plan za socijalnu ekonomiju Evropske komisije i COVID globalni savez za podršku socijalnim preduzećima. Imaćete priliku da čujete i kakva iskustva i lekcije imaju programi podrške za mlade socijalne preduzetnike u Severnoj Africi, na Bliskom istoku i u regionu Zapadnog Balkana. 
  • Inspirišete se kroz priče i prezentacije uspešnih socijalnih mladih i zelenih preduzetnika i upoznate pionire impakt investiranja u Istočnoj i Jugoistočnoj Evropi i njihova iskustva u pokretanju impakt fondova. Pored toga, naučićete više o problemu upravljanja viškovima hrane i doniranju hrane u Srbiji i Evropi.
  • Saznate kako upravljati finansijama u doba krize i kako da integrišete socijalnu misiju u vašu komunikaciju.

 Pored toga, možete se prijaviti za neku od radionica za mlade – Šta je socijalno preduzetništvo?, Šta su socijalne inovacije?, Kako pokrenuti zeleni biznis?.

Učešće na konferenciji je besplatno, ali je broj učesnika ograničen, pa je potrebno da se prijavite što pre.  Prijave su otvorene do 25. septembra, a moguće je prijaviti se putem linka.

Forum socijalnih inovacija organizuje Smart kolektiv u partnerstvu sa Forumom za odgovorno poslovanje.

SIF se održava kao deo Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju prevodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju čine Trag Fondacija, Fondacija Katalist, Smart Kolektiv, Srpski Filantropski Forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Detaljne informacije o programu i učesnicima pronađite na linku.