Srpski filantropski forum, ispred Koalicije za dobročinstvo, i Srpska asocijacija menadžera (SAM), u četvrtak, 20. februara, organizuju skup pod nazivom "Filantropija - moć zajedničkog ulaganja i poreske olakšice".

Predstavnici Koalicije za dobročinstvo predstaviće izmene u oporezivanju koje su stupile na snagu zahvaljujući delovanju Saveta za filantropiju, kao i inicijative za dalje unapređenje zakonodavnog okvira za davanje.

Pored toga, biće reči i o inovativnim modelima za filantropska davanja kompanija i malih i srednjih preduzeća, uključujući Stvarno važnu karticu. 

Predstavnici Koalicije za dobročinstvo predstaviće i načine da se vidljivost donacija od strane korporativnog sektora podigne na viši nivo, imajući u vidu da ih svega 4,7% građana Republike Srbije prepoznaje kao najveće davaoce za opšte dobro.

Takođe, biće predstavljena tema trećeg Nacionalnog dana davanja, koji se obeležava 9. oktobra, na dan rođenja Mihajla Pupina.

Govornici:

  • Ana Koeshall, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac i rukovodilac odbora za aktivnosti Koalicije za dobročinstvo,
  • Veran Matić, direktor Srpskog filantropskog foruma i predsednik Saveta za društveno odgovorno poslovanje Privredne komore Srbije,
  • Milica Mišković, programska menadžerka Foruma za odgovorno poslovanje i rukovodilac ekspertske grupe Koalicije za dobročinstvo za unapređenje zakonodavnog okvira za davanja.

Događaj je organizovan sa ciljem informisanja kompanija o poreskim olakšicama, izazovima u zakonodavnom okviru za davanja za opšte dobro, kao i o zajedničkim aktivnostima na polju promocije filantropije i društveno odgovornog poslovanja.

Skup se realizuje u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a realizuje Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju za dobročinstvo dodatno čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.