Blažo Sredanović, inženjer iz Crne Gore, koji je većinu života proveo u SAD, nedavno je donirao 30.000 EUR za šest socijalno ugroženih porodica koje žive u njegovom rodnom gradu Cetinju.

Blažo je poznat širom Crne Gore, ali posebno u Cetinju, obzirom da se trudi da ostane u kontaktu sa zajednicom, a prethodno je pomagao i ljudima koji tamo žive - prošle godine je dao je 10.000 EUR jednoj cetinjskoj porodici, a podržao je tri mlada muzičara na početku njihove karijere.

Ove godine, šest porodica primilo je donaciju od po 5.000 EUR, prilikom ceremonije koja se održala u Matici Crnogorskoj 8. septembra. Kako sam Blažo nije bio u prilici da prisustvuje, njegov sestrić Srđan Čović je u njegovo ime predao donaciju porodicama.

Blažov prijatelji, publicista Marko Špadijer, pomogao je u odabiru porodica, tako što je kroz ragovor sa nadležnim službama i ljudima iz zajednice sačinio listu. Marko je naveo da ni on, niti Blažo poznaju porodice i da se odabir vršio na osnovu potreba porodica.

“Treba nam više socijalne topline i društvene solidarnosti jer je  mnogo  porodica kojima treba razumijevanja i pomoć. Prije svega potrebni su nam dobri, osjećajni ljudi koji imaju veliko srce i koji su spremni da pomognu drugim, ne tražeći ništa za uzvrat.”, rekao je Špadijer.