Festival filantropije održava se od 24. do 28. oktobra u organizaciji Fondacije Ana i Vlade Divac. Ideja festivala je da se putem različitih dešavanja proširi svest o značaju solidarnosti i potpomogne razvoj filantropije i kulture davanja.

Na otvaranju festivala u Beogradu, 24. oktobra biće predstavljen konačni rezultat kampanje Nacionalni dan davanja. Podsećamo, sredstva su se tokom ove kampanje prikupljala radi kupovine savremenog tehnološkog uređaja za unapređenje programa u Istraživačkoj stanici Petnica.

Nakon toga slede dve sjajne volonterske akcije 25. i 27. oktobra. Tokom prve koja nosi naziv Dan davanja knjiga na ulici, volonteri će u oba grada razgovarati sa prolaznicima o poslednjem putu kada su oni učinilil neko dobro delo. Kao nagradu za to prolaznici će od volontera dobiti po jednu knjigu a svoju uspomenu na učinjeno dobročinstvo moći će da zapišu i u Knjizi dobrih dela. Druga akcija okupiće volontere u novosadskom vrtiću Mrvica radi krečenja jedne od soba.

Uz to, u okviru festivala biće organizovana i dva okrugla stola sa temom filantropije Prvi koji se održava u petak 26. oktobra u Medija centru u Beogradu će se baviti filantropijom iz dijaspore i tom prilikom će biti prikazani rezultati istraživanja vezanih za 83 zemlje. Istog dana drugi panel biće održan u Novom Sadu a tema će biti ulaganje kompanija u opšte dobro.

Festival će biti zavšren turom “Stazama zadužbinara” koja će svim zainteresovanim građanima Beograda i Novog Sada pružiti svojevrsnu lekciju iz istorije i otkriti im priče o mestima i događajima značajnim za filantropiju kao i ljudima koji su pomogli promenu društva na bolje.

Detaljan program dešavanja, kao i prijave za učešće na događajima mogu se pronaći ovde.

Uključite se u festival i pomozite da naše društvo postane zajednica filantropa.