U nedelji iza nas kompanije u regionu su ponovo pokazale posvećenost zajednici i opštem dobru i donirale za različite dobre ciljeve.

Pročitajte 5 inspirativnih priča o društveno odgovornim akcijama za podršku ekonomskom osnaživanju žena, deci, obrazovanju i socijalno najugroženijima.

Donacija kompanije Coca-Cola HBC za ekonomsko osnaživanje žena iz sela Stanišić

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija, svojom donacijom u iznosu od 327.600 dinara, omogućila je uspešno prikupljanje sredstava u okviru kampanje pod nazivom "Pomozimo ženama iz sela Stanišić da žive od svog rada", koja je sprovedena na platformi Donacije.rs.

Nosilac kampanje je Udruženje "Somborska dobra bašta", osnovano u okviru projekta Fonda B92 "Onasnaživanje". Ovo udruženje bavi se ekonomskim osnaživanjem žena, kroz proizvodnju i preradu organskog čeri paradajza i edukacijom žena u ovoj oblasti.

Prikupljena sredstva namenjena su kupovini profesionalne sušare koja će omogućiti efikasniju proizvodnju i preradu paradajza, kao i uštedu električne energije. Na ovaj način će se obezbediti sredstva za uključivanje većeg broja žena iz Stanišića i okoline u proces prerade, što će im omogućiti dodatnu zaradu i bolji život.

Donacija kompanije Imlek za nezbrinutu decu

Kompanija "Imlek" donirala je šest tona "Moja Kravica" pavlake domovima za nezbrinutu decu i velikom broju organizacija i institucija koje pomažu nezbrinutu decu, decu sa poteškoćama u razvoju i socijalno ugrožene.

Primaoci donacije, između ostalih su: Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, Svratište za decu u Krfskoj, Centar za decu sa poteškoćama u razvoju "Anton skala", Srednja zanatska škola za decu sa poteškoćama u razvoju u Rakovici, Škola za osnovno i srednje obrazovanje dece sa poteškoćama u razvoju sa domom "Sveti Sava” u Umki, Prihvatilište za decu u Bulevaru Oslobođenja, Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Sremčici, Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju.

Lidl donirao 150 hiljada kuna za socijalnu samoposlugu u Gajnicama

Povodom 17. oktobra, Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, kompanija Lidl Hrvatska donirala je 150 hiljada kuna za Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Novac će biti upotrebljen za kupovinu dostavnog vozila za potrebe Caritasove socijalne samoposluge.

Ovo je inače bio i povod za obeležavanje desetogodišnje saradnje koju imaju Lidl Hrvatska i Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Tokom proteklih 10 godina Lidl je Caritasu donirao robu u vrednosti od 10 miliona kuna za potrebe socijalne samposluge u Gajnicama.

Humanitarna izložba za SOS Dječje selo Hrvatska

CEWE, vodeća evropska foto kompanija, u saradnji sa SOS Dječjim selom Hrvatska organizuje u Zagrebu, od 14. do 27. oktobra, izložbu fotografija s foto takmičenja – "CEWE Photo Award 2019".

Od 448 152 prijavljene fotografije, koliko ih je stiglo na ovogodišnji konkurs, na izložbi će biti predstavljeno 10 najboljih hrvatskih i 10 najboljih fotografija iz celog sveta.

Za svaku prijavljenu fotografiju, kompanija CEWE donirala je 10 centi SOS Dečijim selima širom sveta.

Izložba u Zagrebu je takođe humanitarnog karaktera i motivisaće posetioce da pomognu deci koja odrastaju u SOS Dječjim selima Hrvatska.

Tako će, tokom trajanja izložbe, posetioci imati priliku da uplate donaciju za SOS Dječja sela Hrvatska putem 2D koda ili uz pomoć SOS predstavnika.

Addiko banka podržava Univerzitet u Banja Luci

Addiko Bank ad Banja Luka i Univerzitet u Banja Luci potpisali su Sporazum o saradnji, kojim je dogovorena podrška ove banke aktivnostima Univerziteta, kao i volonterski rad zaposlenih u banci.

Addiko banka će, u okviru ove saradnje, podržati manifestaciju “Studenti u susret nauci”, koja se održava u novembru, a u planu je i podrška za uređenje javnog prostora Univerziteta.