Već nekoliko godina za redom zdravstvo je jedna od oblasti za koje se najviše donira.

Kompanije, organizacije i pojedinci u regionu još jednom su, udruženim snagama organizovali i sproveli različite akcije za podršku unapređenju zdravlja i zdravstvenog sistema.

Pročitajte koje su donatorske akcije za zdravlje i bolje uslove lečenja obeležile nedelju iza nas.

Donacija za kupovinu ultrazvučnog aparata za odeljenje dečije onkologije Kliničkog centra u Nišu

Fondacija „Deca – carevi sveta“ održala je prvu donatorsku večeru i aukciju namenjenu prikupljanju sredstava za kupovinu novog ultrazvučnog aparata za Dečiju onkologiju Kliničkog centra u Nišu.

Donatorskoj večeri prisustvovalo je više od 200 donatora, koji su kupovinom ulaznica u vrednosti od 10.000 RSD podržali ovu akciju.

U okviru događaja, održana je i aukcija predmet poznatih sportista, kao što su reketi Novaka Đokovića, Dominika Tima i Kristine Mladenović, dresovi Duška Tadića, Nikole Jokića, Stefana Jovića, Nikole i Luke Karabatić itd.

U okviru akcije prikupljeno je više od 3 miliona dinara, a kako najavljuju iz Fondacije sledeći humanitarni događaj biće namenjen pikupljanju sredstava za izgradnju skejt parka u niškom parku Čair.

Toyota Srbija donirala sanitetsko vozilo bolnici u Čačku

Kompanija Toyota Srbija, u saradnji sa Fondacijom Nj.K.V. Princeze Katarine, donirala je Opštoj bolnici u Čačku vozilo za prevoz pacijenata na hemoterapiju i hemodijalizu iz Čačka i okoline.

Vrednost donacije iznosi oko 10.000 EUR, a kako navode iz Opšte bolnice ova donacija „rešava problem nedostatka adekvatnog vozila koji pritiska ovu ustanovu već duže vreme“.

Humanitarna trka za borbu protiv raka dojke

„Srpski forum protiv raka dojke – EVROPA DONA SRBIJA“ 29. septembra u 11h, na Adi Ciganliji, organizuje humanitarnu trku/šetnju, pod nazivom Race for the Cure.

Trka nije takmičarskog karaktera, već je namenjena podizanju svesti o borbi protiv raka dojke i važnosti redovnih pregleda.

Kako navode organizatori, sav novac prikupljen od kotizacija namenjen je za edukaciju o raku dojke i na nabavku paketića za svaku novooperisanu ženu u Srbiji.

U susret oktobru, koji je međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, slične trke biće organizovane u još 150 gradova širom sveta.

Za više informacija i prijavu posetite link.

Addiko banka podržava Race for the Cure u Sarajevu

Trka čiji je cilj borba protiv raka dojke, ukazivanje na značaj prevencije i redovnih pregleda održaće se i u Sarajevu, u organizaciji Udruženja Think Pink/Zajedno smo jedno.

Addiko banka je partner ovogodišnje trke/šetnje, a pored finansijske podrške, zaposleni u ovoj banci će učestvovati u trci zajedno sa ostalim građanima.

Meridian Express i Action for Mothers and Children pokrenuli kampanju za majke i bebe

Lanac Meridian Express i Fondacija Action for Mothers and Children (AMC) na Kosovu su pokrenuli akciju za podršku majkama i bebama, odnosno za nabavku opreme i medikamenata za Neonatološku kliniku i pokretanje Resursnog informativnog centra za časove roditeljstva.

Ovo je druga akcija ovog tipa i trajaće do 15. oktobra. U okviru akcije, 10% od prodaje proizvoda iz linije Schärf brenda, kao i od kafe, čaja i sendviča iz Buka pekara biće izdvojeno za podršku ovoj humanitarnoj kampanji.

Više od 10.000 EUR Kliničkom centru Crne Gore za kupovinu novog inkubatora

U okviru NLB Royal kupa, predstavnici NLB Banke i Lovćen osiguranja odigrali su humanitarni teniski meč, u okviru koga je prikupljeno više od 10.000 EUR namenjenih za donaciju Kliničkom centru Crne Gore za kupovinu novog inkubatora.

S obzirom na to da inkubator košta 16.000 EUR NLB Banka i Lovćen osiguranje će donirati nedostajući novac, ali su predstavnici ovih kompanija takođe pozvali sve koji su zainteresovani da podrže ovu donatorsku akciju, koja traje do 30. septembra, da pomoć uplate na žiro račun NLB Banke 530-1-10 sa PBO 292555, sa naznakom za Royal Cup donatorsku akciju.

Monteput donirao 18.000 EUR Kliničkom cenru Crne Gore

Još jednu donaciju za Klinički centar Crne Gore uputila je firma Monteput d.o.o, i to u iznosu od 18.000 EUR. Deo donacije, u iznosu od 10.000 EUR će biti upotrebljen za nabavku aparata za lasersko zbrinjavanje krvnih sudova, dok je 8.000 EUR namenjeno za Institut za bolesti dece.

Humanitarna akcija Ambasade SAD i Crvenog krsta Skoplje

Ambasada SAD u Makedoniji, u saradnji sa Crvenim krstom Skoplje i Institutom za transfuziju organizovala je humanitarnu akciju davanja krvi, kao i akciju prikupljanja hrane za najugroženije porodice kojima Crveni krst pruža podršku.

Ovo je, inače, tradicionalna akcija koju Ambsada SAD i Crveni krst Skoplje, uz podršku zajednice, sprovode već 11 godina, tokom kojih je, uz podršku zajednice prikupljeno 12 tona hrane, 250 000 MKD i 1880 paketa prehrambenih proizvoda, dok je 2.200 osoba učestvovalo u akcijama dobrovoljnog davanja krvi.