Kompanije i organizacije širom regiona nastavljaju da pokazuju solidarnost sa svojim zajednicama i doniraju za podršku u borbi protiv posledica korona virusa.

Danas smo za vas izdvojili 6 priča o akcijama za podršku zdravstvenom sistemu, medicinskim radnicima, obolelima, ali i svim članovima zajednice u borbi protiv COVID-19.

Akcija „Niste sami, mi smo uz vas“

Centar za društvene integracije pokrenuo je akciju „Niste sami, mi smo uz vas“, sa ciljem pružanja pomoći obolelima od virusa Covid-19, kao i zdravstvenim radnicima koji se svakodnevno bore za njihovo zdravlje.

U projekat se mogu uključiti svi građani, doniranjem sredstava za ličnu higijenu (dezinfekciona sredstva, alkohol, vlažne maramice, ubrusi, toalet papir, higijenske maske, rukavice za jednokratnu upotrebu) i ostali potrošni materijal koji se koristi u nezi obolelih od virusa Covid-19. Uz pomoć volontera biće pripremljeni paketići za obolele u kojima će, pored ostalog, biti i poruke podrške, ohrabrenja i želje za brže ozdravljenje.

Te poruke će građani prethodno moći da ostave u sandučiće specijalno namenjene u ovu svrhu i postavljene na više lokacija u gradu. Na paketićima će biti odštampana poruka „Niste sami - mi smo uz vas“. Paketići pomoći biće uručeni Zdravstvenom centru Vranje, koji će biti zadužen za podelu ove pomoći krajnjim korisnicima, odnosno, obolelim od korona virusa na korišćenje. „

U okviru kampanje „Niste sami - mi smo uz vas“, radićemo i na podizanju svesti građana o značaju filantropije i dobrobiti koje mogu proisteći iz nje“, navode iz Centra za društvene integracije. O

ve aktivnosti se realizuju u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji realizuje Koalicija za dobročinstvo, a finansira USAID.

Kompanija Mozzart donirala krevete za intenzivnu negu zdravstvu Srbije

Kompanija Mozzart nastavila je da podržava zdravstveni sistem Srbije u borbi protiv COVID-19, a poslednja akcija podrazumevala je donaciju najsavremenijih kreveta za intenzivnu negu. Prva isporuka uručena je Institutu za ortopediju Banjica u Beogradu.

Mozzart, inače mesecima unazad izdvaja značajna sredstva za podršku zdravstvenim ustanovama. Do sada je donirano oko 600.000 evra za borbu protiv korona virusa, od čega je 200.000 bilo za nabavku deset respiratora, dok je oko 150.000 evra donirano bolnicama, kroz finansijske donacije ili nabavkom potrebne opreme.

“P…S…fashion“ donirao 60 zaštitnih kombinezona za COVID odeljenje bolnice u Čačku

Kompanija “P….S….fashion“ podržala je COVID ambulantu u čačanskoj bolnici donacijom u vidu 60 zaštitnih kombinezona, sa ciljem podrške zdravstvenim radnicima.

Kompanija je već ranije podržala Opštu bolnicu donacijom od više od 15.000 zaštitnih maski, skafandera, posteljine i spavaćica.

Vredna donacija za barski Dom zdravlja

Dom zdravlja u Baru je dobio još jednu vrednu donaciju - 100 zaštitnih odela, od poznatog humaniste Hajriza Brvčaka.

Ovo je jedna u nizu donacija Hajriza Brvčaka zdravstvenom sistemu Crne Gore.

Između ostalog, on je ranije poklonio dezinfekcione tunele za crnogorske bolnice, 750.000 hiljada maski za građane i 140.000 maski za crnogoske školarce, a svojim donacijama podržao je i zdravstvo i građene u pojedinim gradomima Srbije, BiH i Albanije.

Kompanija Hemofarm podržava zdravstveni sistem BiH

Kompanija Hemofarm pokrenula je kampanju “Superheroji maske nose ispod očiju!”, u okviru koje će do kraja godine deo novčanih sredstava od prodaje svojih probiotika izdvajati za nabavku zaštitne medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u BiH.

Jedan od ciljeva kampanje je i podizanje svesti o važnosti poštovanja preporuka epidemiologa koje se odnose na nošenje maski, fizičku distancu, održavanje higijene i jačanje imuniteta.

Ranije ove godine Stada grupa, čiji je Hemofarm član, donirala je 150 medicinskih monitora za pacijente u BiH, Srbiji i Crnoj Gori, dok je Hemofarm fondacija poklonila kompletnu zaštitnu opremu za zdravstvene radnike u 18 domova zdravlja u BiH.

“Aqua tim” tim donirao vodu za medicinare i zaražene korona virusom

Kompanija “Aqua tim” je donirala posebno pakovanu vodu bolnicama širom Republike Srpske, gde se leče pacijenti zaraženi korona virusom. Donacija je uručena zdravstvenim ustanovama u Banja Luci, Banji Slatina, Gradiški, Prijedoru, Brčkom, Foči i Sokolcu.

„Pomoći ćemo i sve ostale kovid bolnice koje se jave. Želja nam je da se i drugi uključe u ovakve akcije i pomognu zdravstvenim radnicima i pacijentima“, navode iz Aqua tima”.

Ukoliko i sami želite da podržite svoju zajednicu u borbi protiv COVID-19 to možete učiniti online donacijom na covid19.donacije.rs, ili slanjem SMS poruke bilo koje sadržine na broj 7300.